Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: PK-35 Vantaa – FC Honka

PK-35 Vantaa 1 - 1 FC Honka
08 syys 2018 - 14:00Myyrmäki Stadion

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Naisten Liiga palaa maaottelutauolta lauantaina. Samalla pyörähtävät käyntiin loppusarjat. Honka jatkaa kauttaan ylemmässä loppusarjassa, jossa vastaan ensimmäisellä kierroksella asettuu PK-35 Vantaa.

Vantaalaiset ovat sarjassa toisena kaksi pistettä Honkaa edellä, ja kolme pistettä sarjakärki HJK:ta perässä. PK:n liigamaalit ovat jakautuneet tasaisesti eri pelaajille. Kärkitilaa pitää Heidi Kollanen, joka on heiluttanut maaliverkkoja kahdeksan kertaa.

Honka on aiempiin kausiin verrattuna uuden tilanteen edessä, sillä yläloppusarjaan valmistautumisen lisäksi joukkue on hionut kuntoaan keskiviikon Mestarien liigan ottelua varten. Espoolaiset ovat kaikki kilpailut huomioon ottaen seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa, ja joukkue on saanut maajoukkuetauon aikana keskittyä harjoitteluun liigan runkosarjan päätösotteluiden ja Mestarien liigan karsintaturnauksen muodostaneen otteluruuhkan jälkeen. Hongan 44 liigamaalista joka neljännen on iskenyt Ella-Rosa Huusko. Tuo 11 maalin saldo oikeuttaa maalipörssin toiseen sijaan ennen loppusarjojen alkua.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti. Avausottelu Myyrmäessä päättyi tasatulokseen 1-1. Vantaalaiset veivät puolestaan pisteet kotiinsa Espoosta lukemin 0-1.

Hongan maalipörssin kakkostilaa pitävä Milla Punsar uskoo joukkueensa valmistautuneen otteluun hyvin:

”Pienen tauon jälkeen alkaa taas tiiviimpi ottelutahti, ja palautuminen nousee tärkeään rooliin. PK:ta vastaan on yleensä aina ollut tiukkoja matseja.  Tästäkin pelistä on varmasti tulossa laadukas, sillä kentällä kohtaa kaksi kovaa joukkuetta. Pisteet hoidetaan kotiin hyvällä valmistautumisella ja vahvuuksiemme toteuttamisella. Olemme käyneet viikolla tulevaa vastustajaa läpi, joten eiköhän kolme pojoa lähde Tapiolaan.”

Laitahyökkääjä Henna Tenkanen ennakoi Punsarin tavoin tasaista ottelua:

” Peleistä on ollut parin viikon tauko, mutta tulevana viikonloppuna pääsemme taas pelaamaan Naisten Liigaa, kun yläloppusarjan pelit alkavat.

Meillä on heti vastassa PK-35, joten pelistä tulee varmasti erittäin tiukka ja tasainen, kuten aikaisemmatkin pelit heitä vastaan tänä vuonna.

Olemme saaneet valmistautua tulevaan peliin jo parin viikon ajan ja tekeminen treeneissä on ollut todella hyvää.

Viime pelissä pk:ta vastaan hävisimme niukasti 0-1, joten viikonloppuna lähdemme hakemaan Vantaalta revanssia ja täyttä pistepottia.”

Naisten Liigan ylemmän loppusarjan ottelu PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan Myyrmäki stadionilla lauantaina 8.9. kello 14:00 alkaen.
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto

Otteluraportti

FC Honka aloitti Naisten Liigan ylemmän loppusarjan tasaamalla pisteet PK-35 Vantaan kanssa Myyrmäessä. Honka siirtyi Milla Punsarin soolomaalilla johtoon, mutta vantaalaiset tulivat toisella jaksolla Heidi Kollasen rangaistuspotkuosumalla tasoihin.

Naisten Liigan ylempi loppusarja, Myyrmäki, 8.9. 14:00

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-1 (0-1)

13. 0-1 Milla Punsar
65. 1-1 Heidi Kollanen rp.

Yleisö: 229

 

Milla Punsar on päättänyt pitkän kuljetuksensa avausmaaliin.

 

Honka oli muuttanut taktiikkaansa joukkueiden aiemmista kohtaamisista, ja valmistautui samalla keskiviikon UWCL-otteluun. Espoolaiset vetäytyivät läpi ottelun syvälle omalle kenttäpuoliskolleen ja pyrki iskemään tilaisuuden tullen vastahyökkäyksillä.

Ottelun avausmaali nähtiinkin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Milla Punsar paineli upeasti keskialueelta vantaalaispuolustuksen läpi ja ampui voimalla etunurkkaan ohi maalivahti Emma Immosen. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan vierasjohdossa.

 

Heidi Kollanen valmistautuu ampumaan tasoitusosuman.

 

Toisen jakson kaava oli selkeä. Honka puolusti alhaalta, ja pakotti PK-35 Vantaan hyökkäämään haluamallaan tavalla. Kotijoukkue pysyikin pääasiassa poissa vaarallisilta maalipaikoilta, vaikka pallonhallinta oli lähes täysin vantaalaisilla.

Tasoitusosuma syntyi erikoistilanteesta. Vantaalaisille tuomittiin rangaistuspotku maalinedustilanteen jälkeen, eikä Heidi Kollanen erehtynyt viimeistelyssään. Vantaalaiset jatkoivat painostustaan maalinsa jälkeenkin. Vierasjoukkue ei tällä kertaa saanut omaa pallollista peliään toisella jaksolla käyntiin, ja maalipaikat kotijoukkueen päässä olivat harvassa. Pallokerho sai vielä viime minuuteilla pari laadukasta tilannetta Hongan maalin eteen, mutta espoolaisten puolustus Paula Myllyojan johdolla selvitti tilanteet.

 

Anna Vlasoff ja Paula Myllyoja pitivät huolen ettei lisäosumia syntynyt.

 

Tasatulos ei varmastikaan tyydyttänyt kummankaan joukkueen leirissä, sillä taistelu mitalisijoista on tällä kaudella todella tiukka eikä pistemenetyksiin juuri ole varaa.

Hongan seuraava Naisten Liigan peli on ensi lauantaina, jolloin joukkue matkaa Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Sitä ennen on kuitenkin edessä kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun FC Zürich saapuu vierailulle Mestarien liigassa. Ottelu pelataan Telia 5G areenalla keskiviikkona 12.9. kello 19:00 alkaen.

 
Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi  joukkueensa puolustuspelin sujuneen suunnitelmien mukaan.

”Oli mukava päästä taas pelaamaan pitkästä aikaa, kun sarjassa on niin paljon katkoja. Ja oli mukava avata heti PK-35 Vantaata vastaan.”

”Ottelu oli hieman hidastempoinen. Lähdimme peliin vähän eri tavalla kuin kahteen edelliseen kohtaamiseen, joissa prässäsimme korkealta. Annoimme PK:lle pallonhallinnan, eikä siinä mielestäni ollut liiemmin ongelmia. Heillä oli välillä kahdeksankin pelaajaa meidän yhtä hyökkääjää vastaan. Jossain vaiheessa he nostivat sitten pelaajia hieman enemmän ylöspäin, mutta en kokenut, että meillä oli koko pelin aikana mitään ongelmia. Oikeastaan heidän hyökkäyksensä tulivat niiltä alueilta, joilta me halusimmekin niiden tulevan.”

”Pallollinen peli ei meillä toiminut ihan sillä tavalla kuten halusimme. Maali oli Millalta todella hieno suoritus.”

 
Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

PK-35 Vantaa - FC Honka 1-1, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

PK-35 Vantaa

Emma Immonen; Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Kaisa Collin var.30, Heidi Kollanen (86. Ronja Ikonen), Sanna Saarinen, Elina Salmi (77. Netta Koso), Eva Nyström var.65, Ashley Riefner, Roosa Toivanen, Roosa Bröijer

vaihdossa: Vilma Väisänen, Mette Barck, Ella Hopponen, Tia-Maria Jaakonsaari

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (86. Jutta Rantala), Milla Punsar, Marianna Tolvanen; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Pauliina Nuora, Elli Pikkujämsä, Jessika Lindström, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen, Sini Vehviläinen