Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: FC Honka – TPS

FC Honka 3 - 2 TPS
22 syys 2018 - 14:00Tapiolan Urheilupuisto

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Honka jatkaa lauantaina otteluitaan tasaisessa Naisten Liigan ylemmässä loppusarjassa. Samalla joukkue palaa pitkän tauon jälkeen takaisin Tapiolan Urheilupuistoon, sillä edellisestä kotiottelusta on ehtinyt vierähtää tasan kaksi kuukautta.  Lauantain ottelussa vastaan asettuu jo mitalitaisteluiden ulkopuolelle jääny Turun Palloseura.

TPS on sarjassa kuudentena, joka tulee olemaan myös joukkueen lopullinen sijoitus, sillä JyPK on jo 11 pisteen päässä, kun vain kolme kierrosta on pelaamatta. Niinpä turkulaiset voivatkin pelata paineetta loput ottelunsa.

Edellisellä kierroksella TPS hävisi PK-35 Vantaalle 1-5. Tuossa ottelussa ainokaisen maalin viimeisteli joukkueen selkeästi paras maalitykki Tiia Savolainen, joka nosti saldonsa jo 11 osumaan. Kakkosena sisäisessä pörssissä on neljästi onnistunut Wilma Spets ja kahden maalin naisia ovat Riikka Ketoja, Jenni Rannus sekä Milla Rantamäki.

FC Honka on sarjassa neljäntenä kahden pisteen päässä PK-35 Vantaasta ja kolmen pisteen päässä Åland Unitedista, jota sarjakärki HJK on pisteen edellä.

Edellisellä kierroksella FC Honka voitti vesisateen ryydittämässä maali-ilottelussa JyPK:n 5-4. Tuossa ottelussa maalin teossa onnistuivat Milla Punsar, Emilia Iskanius, Henni Malinen ja 200. liigapelinsä kunniaksi kahdesti osunut Sini Vehviläinen.

Liigan maalipörssissä neljäntenä oleva Ella-Rosa Huusko on Tiia Savolaisen tapaan tehnyt 11 osumaa. Hongan sisäisen pörssin toinen on yhdeksästi maalannut Milla Punsar ja häntä seuraavat kuuden maalin Sini Vehviläinen sekä viidesti verkkoja heiluttaneet Henni Malinen ja Jutta Rantala.

FC Honka ja TPS ovat kohdanneet liigahistoriassa 27 kertaa. Hongalla voittoja on 15, neljä kertaa pisteet on tasattu ja TPS on kuitannut täyden potin kahdeksasti. Maaliero on Hongan eduksi 66-37.

Tänä vuonna molemmat joukkueet ovat voittaneet keskinäisen ottelunsa vieraissa. Keväällä Honka vei pisteet Turusta numeroin 3-1 ja TPS kuittasi heinäkuussa Tapiolassa 2-0 voitolla.

Kommentit

Hongan keskikenttäpelaaja Suvi Kärkkäinen uskoo myös lauantain ottelun olevan tasainen:

”Lauantaina taistellaan taas tärkeistä pisteistä, kun TPS asettuu vastaan. Edelliset pelit TPS:ää vastaan ovat olleet tasaisia vääntöjä, mutta tiedämme miten kolme pistettä jää Espooseen. Tiukka mitalitaistelu on käynnissä ja yleisön tuki entistä tärkeämpää. Tule siis paikalle lauantaina!”

 

Puolustaja Anna Vlasoff uskoo TPS:n olevan motivoitunut sarjasijoituksen varmistumisesta huolimatta:

”TPS on aina osoittautunut vaikeaksi vastustajaksi kuten nähtiin viimeksikin. Joukkue on ulkona mitalipeleistä, mutta uskon, että vastaan tulee silti työteliäs, kovaa pelaava ja periksiantamaton TPS. Turkulaiset haluavat varmasti sekoittaa kärkijoukkueiden mestaruustaistoa, on ne sen verran – no ”TURKULAISIA!”. Meillä tiedostetaan hyvin heidän heikkoudet ja niihin pitää iskeä, jotta pisteet jäävät Tapiolaan.

On hienoa, että neljä joukkuetta on neljän pisteen sisällä, joka tekee mestaruustaistosta mielenkiintoisen ja jännittävän! Pelit ja panokset sen kun kovenee! Lähdetään hyvällä asenteella ja fiiliksellä taistelemaan voitosta ja tärkeistä pisteistä! Kuitataan ne kalavelat!

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 22.9. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto

Otteluraportti

Turun Palloseura osoitti jälleen kerran olevansa vaikea vastustaja FC Hongalle. Joukkue on vuosikaudet tuottanut ongelmia espoolaisryhmälle, eikä lauantain ottelu Naisten Liigan ylemmässä loppusarjassa tuonut tähän muutosta. Turkulaiset olivat parempia läpi ensimmäisen jakson ja siirtyivät taulle kahden maalin johtoasemassa. Honka tuli toiselle jaksolle piristyneenä ja onnistui lopulta taistelemaan mitalikamppailun kannalta elintärkeät kolme pistettä itselleen.

 

Naisten Liiga, ylempi loppusarja, 22.9. 14:00, Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – TPS 3-2 (0-2)

30. 0-1 Mira Uronen
34. 0-2 Jenni Rannus
59. 1-2 Jutta Rantala rp.
61. 2-2 Marianna Tolvanen (Henni Malinen)
90. 3-2 Milla Punsar

Yleisöä: 111

 

Mira Urosen vapaapotku painuu vasempaan alanurkkaan.

 

Avauspuolikas oli alusta lähtien TPS:n. Vieraat tulivat Tapiolaan jälleen ennakkoluulottomasti ja pelin painopiste oli alkuminuutit Hongan kenttäpuoliskolla.

Ensimmäistä vaarallista maalipaikkaa saatiin kuitenkin odottaa puolisen tuntia, ja heti heiluivat myös maaliverkot. Turkulaiset saivat vapaapotkun noin 20 metriä Hongan maalista, aivan kentän keskeltä. Pallon taakse asettui Mira Uronen. TPS-kapteeni pelasi nopean seinän Tiia Savolaisen kanssa ja sijoitti pallon Hongan maalin vasempaan nurkkaan ohi voimattoman Paula Myllyojan.

Vieraiden toista maalia ei tarvinnut kauaa odottaa, ja jälleen maalia edelsi erikoistilanne. TPS:n kulmapotku leijaili Hongan maalin editse aina vapaana odottaneelle Jenni Rannukselle, joka ampui suoraan pompusta pallon voimalla Hongan verkon perukoille.

Honka pääsi hieman paremmin mukaan jakson lopussa. Jutta Rantalalla ja Henni Malisella oli molemmilla hyvä vetopaikka rangaistusalueen sisällä, mutta molemmilla kerroilla veto suuntautui päin maalivahti Anna Koivusta. Tauolle lähdettiin tilanteessa, jossa Hongan oli käytännössä käännettävä ottelu täysin toisella jaksolla, jotta mahdollisuudet mestaruuteen olisivat vielä olemassa.

 

Aivan toisen jakson alkuminuutit eivät luvanneet espoolaisten kannalta parempaa. Uronen ja Savolainen pääsivät molemmat yrittämään vieraiden johtoaseman kasvattamista. Urosen kaukolaukauksen torjui Myllyoja, ja Savolaisen paikoista toinen jäi sivuverkkoon ja toinen hieman ohi takanurkan.

Hongan takaa-ajo alkoi vajaan tunnin pelin jälkeen. Milla Punsar teki pitkän kuljetuksen omalta kenttäpuoliskolta TPS:n rangaistusalueen sisään, jossa Rannus hänet kaatoi. Tuomittua rangaistuspotkun maaliin Koivusen käsien kautta ampui Rantala.

 

Marianna Tolvanen sijoittaa tasoitusosuman maalin ylänurkkaan.

 

Tasoitusosumaa ei tarvinnut odottaa kuin reilu minuutti. Honka hyökkäsi nopeasti vasemmalta. Rantala pelasi pallon Maliselle, joka jatkoi nopeasti takaviistoon Marianna Tolvaselle. Tolvasen ensimmäisen kosketuksen laukaus painui upeasti maalin oikeaan ylänurkkaan.

Vieraat eivät Hongan nousun jälkeenkään luovuttaneet. Joukkueen maalipörssiä johtava Savolainen pääsi jälleen vaarallisille maalipaikoille heti Hongan tasoitusosuman jälkeen. Ensimmäisen, jo varmalta maalipaikalta näyttäneen tilanteen tielle ehti Kaisa Ranki. Seuranneesta kulmapotkusta Savolainen ampui takanurkalta hieman ohi Hongan etutolpan.

Jakson loppu oli Hongan hallintaa. Kotijoukkue yritti aktiivisesti voittomaalin tekemistä ja kolisutteli maalipuitakin useaan otteeseen. Espoolaiset vyöryttivät hyökkäyksiä toisensa jälkeen kohti TPS-maalia. Ensimmäisenä pystypuuhun osui Punsar, jonka veto rangaistusalueen rajalta painui Koivusen vartioiman maalin tolpan juureen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vaihdosta sisään tullut Ella-Rosa Huusko laukoi kääntyen kohti takanurkkaa. Pallo painui jälkeen kohti tolppaa ja pomppasi siitä TPS-maalin eteen. Vain hetkeä myöhemmin sama maalikehys pelasti turkulaiset kolmannen kerran, kun Punsar jatkoi Huuskon syötön maalivahdin alueen nurkalta etutolppaan.

 

Milla Punsar ehtii ensimmäisenä irtopalloon ja iskee voittolukemat taululle.

 

Tolppien lisäksi Hongalla oli tukku muita paikkoja, mutta peliajan umpeutuessa pikkuhiljaa alkoi näyttää siltä, että voittomaali jää näkemättä. Helpottava osuma syntyi kuitenkin juuri ennen varsinaisen peliajan umpeutumista. Saara Lappalainen nosti pallon rangaistusalueen sisään ja Huusko sai kurotettua jalkansa palloon ennen Koivusta. Maalivahdista kimmonneeseen palloon ehti ensimmäisenä Punsar, joka painoi pallon verkkoon ja käynnisti Hongan maalijuhlat.

Kotijoukkue onnistui puolustamaan johtoasemaansa erotuomarin antaman lisäajan ja nappasi siis tärkeän täyden pistepotin lopulta hienon taistelun jälkeen. Lauantaina 13.10. on edessä kauden viimeinen kotiottelu, kun sarjakärki HJK saapuu vierailulle Tapiolaan.

 

Kommentit

Ratkaisumaalin iskenyt Milla Punsar iloitsi joukkueensa ryhtiliikkeestä toisella jaksolla:

”Olipahan ottelu. Ekalla puoliajalla oltiin aika jäissä ja teimme hölmöjä ratkaisuja. TPS sai kaksi erikoistilannemaalia ja oli parempi joukkue ensimmäisellä jaksolla. Toinen puolisko näytti taas tutun honkamaiselta. Liikutimme palloa paremmin ja teimme ansaitut kolme maalia. Tolppaakin taidettiin kilauttaa kolmesti. Viihdyttävä ottelu ja joukkuepelillä ansaitut kolme pistettä Tapiolaan.”

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - TPS 3-2, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Sini Vehviläinen (71. Saara Lappalainen); Henni Malinen, Milla Punsar, Marianna Tolvanen (81. Elli Pikkujämsä); Jutta Rantala (72. Ella-Rosa Huusko)

vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

TPS

Anna Koivunen; Frida Lähteenmäki, Mira Uronen, Riikka Ketoja (62. Milla Rantamäki), Wilma Spets, Tiia Savolainen, Netta Laasio (73. Alina Schrey), Annika Haanpää, Netta Hannula, Jenni Rannus var.58 (86. Julia Sainio), Emma Santamäki

vaihdossa: Milla-Maj Majasaari, Iines Lehkonen