Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: FC Honka – HJK

FC Honka 2 - 3 HJK
13 loka 2018 - 14:00Tapiolan Urheilupuisto

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

FC Honka pelaa lauantaina kauden viimeisen kotiottelunsa. Naisten liigan ylemmän loppusarjan toiseksi viimeisen pelikierroksen ottelusta ei panoksia puutu sillä mitalitaistelussa on mukana vielä neljä joukkuetta. Hongan vastustajaksi saapuu HJK, joka johtaa sarjaa. Espoolaisten ero viikonlopun vastustajaan on neljä pistettä.

Joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa poikkesivat toisistaan. Honka otti selvän 3-0 voiton liigan avauskierroksella. Jälkimmäinen kohtaaminen toukokuun lopussa Helsingissä oli tasaisempi, ja pisteet jaettiin tuloksella 1-1.

HJK on napannut ylemmässä loppusarjassa toistaiseksi kaksi voittoa. Ensin kaatui TPS kotiottelussa lukemin 2-0 ja ennen maajoukkuetaukoa JyPK myös kotona selvästi 6-1. Ainoana tappiona on 2-1 tulos Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla.

Hongan yläloppusarja on sujunut paikallisvastustajaa pisteen verran paremmin, sillä joukkue on TPS- ja JyPK-voittojen lisäksi napannut pisteen PK-35 Vantaan vieraana.

 

Kommentit

Marianna Tolvanen korostaa ottelun tärkeyttä molemmille joukkueille, ja kertoo myös viimeisen kotiottelun mukanaan tuomista tunteista.

”Viimeinen kotipeli ja todella haikea fiilis siitä! Tapiola on Suomen paras kotikenttä sen loistavan nurmen ansiosta. Jälleen kerran kausi on mennyt uskomattoman nopeasti, juurihan pelasimme HJK:ta vastaan Esportilla ensimmäistä liigaottelua ja nyt viimeistä kotiottelua samaa joukkuetta vastaan. Tavoitteena ainakin yhtä hyvä tulos kuin viimeksi 😉 ”

”Tulevat kaksi viimeistä ottelua ovat kaikille meille neljälle mestaruudesta taistelevalle joukkueelle elintärkeitä, joten odotan mielenkiinnolla, millainen peli huomenna nähdään. Me aiomme tehdä kaikkemme, että viimeisen vihellyksen jälkeen kolme pistettä jää Tapiolaan.”

”Tule siis paikalle katsomaan viimeistä kertaa otteitamme kotikentällä! Kaikki yleisön tuki on arvokasta meille pelaajille. Huomionarvoista on myös, että Yle Areena näyttää ottelun suorana meidän kauempana asuville faneille.”

 

Maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalaiselle lauantain vastustaja on tuttu.

”Honka-HJK…Tapiola…nurmi…ja tietenkin syksy, jolloin mestaruuksia ratkotaan. Mikä voisi olla parempaa?”

”Matka on ollut pitkä ja puoli vuotta on taas kautta tahkottu. Onkin tullut aika puristaa pois viimeisetkin mehut.”

”Joukkueessa on hurja meno päällä ja joukkue suorastaan uhkuu lähes yhtä kovaa itseluottamusta kuin maalivahtivalmentaja penkki päivänä!”

”Kyllä mä näen, että ollaan niin valmiita kuin vain voi olla huomiseen koitokseen. Ja miksi ei oltaisi? Viimeiset pelit ratkotaan aina omassa pääkopassa ja sen vuoksi olen hyvin levollisin mielin ja pienet onnen perhoset vatsassa myllertämässä odottaen, että huominen peli jo alkaisi!”

”Viimeiset pari viikkoa on työstetty HJK:ta taukoamatta, ja treenit ovat sujuneet vähintäänkin kiitettävällä tasolla. Tietenkin maajoukkueen Kiinan reissussa olleet pelaajat eivät ole olleet mukana harjoitusvahvuudessa koko aikaa fyysisesti, mutta Kiinasta tuleva puhelinlasku voi kertoa jotain muuta…”

”Minä olen valmis, joukkue on valmis, joten ole sinäkin ja saavu Tapiolaan katsomaan jännittävää kärkikamppailua, jossa jaetaan asetelmia viimeistä kierrosta varten.”

 

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 22.9. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto

Otteluraportti

FC Honka menetti mahdollisuutensa Naisten Liigan kirkkaimpiin mitaleihin kärsittyään 2-3 kotitappion HJK:lle lauantaina. Espoolaiset nousivat kahdesti tasoihin, mutta Essi Sainion loppuhetkien osuma vei täyden pistepotin naapurikaupunkiin.

 

Naisten Liiga, ylempi loppusarja, 13.10 14:00, Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – HJK 2-3 (1-1)

6. 0-1 Eveliina Summanen
42. 1-1 Anna Vlasoff (Milla Punsar)
52. 1-2 Linda Ruutu
68. 2-2 Punsar
89. 2-3 Essi Sainio

Yleisöä: 303

 

Eveliina Summasen vapaapotku painuu Hongan verkon perukoille.

 

Honka aloitti ottelun pirteästi ja loi alkuminuuteilla painetta vieraiden maalille. Peli kääntyi kuitenkin paikallisvastustajan eduksi jo kuuden minuutin jälkeen, kun Eveliina Summanen upotti vapaapotkun noin 25 metristä Hongan maalin vasempaan ylänurkkaan.

Ensimmäinen puoliaika, kuten koko ottelukin, oli tasainen. Hongalla oli jakson aikana muutama laukaus vieraiden maalia kohti, mutta tasoitusta saatiin odottaa aivan jakson lopulle. Milla Punsar toi pallon HJK:n rangaistusalueen sisään, ajoi aivan kenttäpäätyyn asti ja syötti etutolpalle. Ylös ehtinyt laitapuolustaja Anna Vlasoff toi kauden ensimmäisellä liigaosumallaan emännät tasoihin.

 

Anna Vlasoff tuo Minna Meriluodon ja Maija Saaren edestä Hongan tasoihin ensimmäisen jakson lopussa

 

HJK siirtyi johtoon jälleen aivan toisen jakson alussa. Linda Ruutu sai pallon Hongan rangaistusalueen reunalle, ja ampui ensimmäisellä kosketuksella pelivälineen Hongan maalin vasempaan alanurkkaan.

Tasoitusosuma syntyi toisen jakson puolessa välissä. Pallo putosi helsinkiläisten rangaistusalueelle, josta Punsar ampui tasoituslukemat pelaajarykelmän keskeltä.

 

Milla Punsar ampuu rangaistusalueen keskeltä 2-2 lukemat taululle.

 

Maalipaikat olivat kortilla läpi ottelun. Hongalla laukauksia maalia kohti oli vierailijoita enemmän, mutta sarjajohtajat olivat maalipaikoissaan todella tehokkaita. Ratkaisuosuma syntyi, kun espoolaiset olivat jo nostaneet pelaajia viimeisillä minuutilla hakemaan tarvittavaa voitto-osumaa. Vieraat iskivät Hongan keskialueen pallon menetyksen jälkeen nopeasti ja avauspuolikkaalla loukkaantuneen Hanne Ojanperän tilalle tullut Sainio karkasi läpi ja ampui loppulukemat taululle.

Viimeinenkin mahdollisuus liigamestaruuden uusimiseen kaatui siis tappioon. Kauden viimeisessä ottelussa on kuitenkin panosta, sillä Maarianhaminassa ratkaistaan Naisten Liigan pronssimitalin kohtalo. HJK puolestaan emännöi tulevana viikonloppuna PK-35 Vantaata. Tuossa ottelussa puolestaan ratkeaa Naisten Liigan mestari.

 

Kommentit

Ensimmäisen A-maaottelunsa viime viikolla pelannut Saara Lappalainen oli muun joukkueen tavoin pettynyt lauantain ottelun tulokseen.

”Peli oli todella tasainen sekä laadukas ja tulimme hyvin tasoihin toistamiseen. Tottakai päällimmäisenä mielessä on pettymys, ettei se riittänyt ja mestaruus karkasi käsistä. Tässä vaiheessa pitää kuitenkin keskittyä vielä kauden viimeiseen peliin ja hoitaa saarelta pronssinen mitali kotiin.”

 

Päävalmentaja Luciano Posillipon pohti ottelun kulkua seuraavasti.

”Lauantain ottelu oli tasainen ja mielestäni hyvä peli molemmilta. Molemmat joukkueet ovat näkemykseni mukaan suhteellisen taktisia. Joukkueilla on tietynlainen identiteetti ja pystyvät mukautumaan vastustajaa vastaan.”

”Ottelussa tuli ehkä enemmän maaleja kuin kumpikaan joukkue odotti.  Tiukassa paikallispelissä usein pienet asiat ratkaisevat, oli se sitten vapaapotku, kulmapotku, tai joku saa jalan vapaaksi boxissa. HJK oli viikonlopun ottelussa tehokas ja käytti tilanteensa hyvin hyödyksi.”

”Lopussa otimme riskiä, koska halusimme taistella mestaruudesta. Nostimme pelaajia ylemmäs. HJK:n voittomaali ei mielestäni kuitenkaan johtunut siitä, vaan se oli hyvä suoritus ja meillä oli kyllä pelaajia ihan hyvin alhaalla. Yksilösuorituksena se oli hieno.”

”Olemme hallitsevia mestareita ja tavoite tämän vuoden mestaruuteen meni tappion myötä. Se on tietysti pettymys jokaiselle itseään kunnioittavalle urheilijalle. Tiedän kuitenkin, että joukkue tämän kestää, vaikka se tosi koville ottaakin. Olemme kuitenkin tietoisesti rakentaneet joukkueen arvomaailmaa ja ilmapiiriä. Se ei ole kiinni mistään pelillisistä suorituksista ja se kyllä kestää tämän.”

”On tietysti hieno asia, että viimeisessä pelissä taistellaan voitetusta mitalista. Edessä on normaali viikko, ja valmistaudutaan seuraavaan otteluun.”

 

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - HJK 2-3, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

FC Honka

Pauliina Nuora; Anna Vlasoff (90. Elli Pikkujämsä), Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Saara Lappalainen (83. Sini Vehviläinen), Linda Nyman var.72 ; Henni Malinen, Milla Punsar (77. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen var.73 ; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Paula Myllyoja, Henna Tenkanen, Suvi Kärkkäinen, Anni Miettunen

 

HJK

Minna Meriluoto; Maiju Hirvonen, Linda Ruutu, Hanne Ojanperä (36. Essi Sainio), Vilma Hakala (77. Tessa Auvinen), Annika Huhta, Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen, Hanna Ruohomaa, Elina Myllymäki (90. Maaria Roth)