Naisten Liiga 2018: ONS – FC Honka

ONS 0 - 4 FC Honka
31 maalis 2018 - 17:00Heinäpään PH TN

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

FC Honka matkaa kauden ensimmäisessä vierasottelussaan ONS:n vieraaksi Ouluun. Joukkueet lähtevät toisen kierroksen peliin vastakkaisista lähtökohdista. Honka kaatoi avauskierroksella HJK:n lukemin 3-0, kun taas ONS oli kotonaan maalin verran Jyväskylän Pallokerhoa heikompi. Tuo ottelu päättyi lukemiin 1-2. 

Viime kauden päätteeksi karsinnoissa sarjapaikkansa säilyttänyt ONS lähtee kauteen haastavista asetelmista. Joukkueen valmistautumista ovat haitanneet sairastelut ja loukkaantumiset. Honkaakin takavuosina edustanut Sanna Ylianttila loukkasi polvensa, ja on sivussa koko kauden. Kun tämän lisäksi Onna Ketola siirtyi Ilvekseen, on maalitenko vahvasti U-19 maajoukkeen Anna Olmalan harteilla. Avausottelun ainokaisen iski Aada Törrönen.

Harjoituskauden haasteista huolimatta nuori ONS ryhmä on taas vuoden viime kautta kokeneempi. Joukkueesta löytyy Ylianttilan lisäksi muitankin tuttuja nimiä, sillä viime kaudella joukkueeseen siirtyneet Ida Ruuskanen ja Iida Ranin ovat edelleen joukkueen vahvuudessa.

Hongan kauden pisin vierasmatka taittuun hyvistä lähtökohdista. Ennakkosuosikki HJK kaatui viikko sitten hyvän esityksen jälkeen. Maalintekovastuu jakautui viime vuoden tapaan monen pelaajan kesken, sillä tilastoihin nimensä kirjasivat Henni Malinen, Milla Punsar ja Jutta Rantala

Espoolaisten II-valmentaja Sofia Lipponen iloitsee avauskierroksen tuomasta itseluottamuksesta:

”ONS on täynnä hyviä nuoria pelaajia, joiden kanssa saamme varmasti olla tarkkana puolustuksessa. ONS on kaikkiaan hyvin liikkuva ja aktiivinen joukkue, joka voi yllättää kovalla prässillään ja nopeilla vastaiskuilla. Pelaajien taitavuus näkyy myös joukkueen kyvyssä pitää palloa ja rakennella hyökkäyksiä myös pidempien pallonhallinta jaksojen kautta.”

”Oma valmistautumisemme otteluun on sujunut hyvin ja lähdemme Ouluun hyvällä itseluottamuksella. Edellisen kierroksen voitto HJK:sta näytti, että pystymme haastamaan kenet tahansa ja oma tekemisemme on hyvällä tasolla.”

Viime kesänä ONS:sta Honkaan siirtynyt Anni Miettunen pelasi avauskierroksella ensimmäiset täydet minuuttinsa Hongan väreissä. Paluuta Ouluun Miettunen odottaa innolla:

”Seuraavaksi matkataan sitten Ouluun taistelemaan pisteistä. Kausi alkoi erinomaisesti voitolla HJK:sta, ja siitä haluamme tietenkin jatkaa. ONS:ia vastaan työt täytyy tehdä uudestaan, mutta valmistautuminen on sujunut hyvin. Olemme valmiina ensimmäiseen vierasotteluumme.”

”Henkilökohtaisesti Oulun reissu on tietysti mielenkiintoinen, sillä pelasin siellä vielä viime kaudella ennen siirtymistä Honkaan. Aika monta tuntia on treenejä takana ottelukentällä Heinäpäässä. Lopulta kyseessä on kuitenkin yksi ottelu muiden joukossa, ei sen enempää eikä vähempää. Kun pidämme peruslaatumme yllä ja pelaamme järkevästi, pisteet ovat otettavissa.”

Naisten Liigan ottelu ONS – FC Honka pelataan Heinäpäässä lauantaina 31.3. kello 17:00 alkaen.

Otteluraportti

FC Honka otti täyden pistepotin ja piti maalinsa jälleen puhtaana kaadettuaan ONS:n kauden toisessa Naisten Liigan ottelussaan. Vierailijat onnistuivat jälleen laajalla rintamalla, ja maalintekijöiksi kirjattiin neljä eri pelaajaa.

Naisten Liiga 31.3. kello 17:00 Heinäpää PH TN

ONS – FC Honka 0-4 (0-2)

17. 0-1 Henna Tenkanen (Linda Nyman)
43. 0-2 Milla Punsar (Nyman)
53. 0-3 Sini Vehviläinen
85. 0-4 Ella-Rosa Huusko

Yleisöä: 162

Ensimmäisenä verkkoja heilutti noin vartin pelin jälkeen Henna Tenkanen, joka jatkoi Linda Nymanin antaman sivuvapaapotkun takatolpalta päällään sisään.

Toinenkin maali tuli Nymanin antamasta erikoistilanteesta. Tällä kertaa kulmapotkun puski etunurkkaan Milla Punsar, jolle maali oli kauden toinen. Hetki ennen taukoa syntynyt osuma vei vierailijat koppiin kahden maalin johtoasemassa.

Kahden erikoistilannemaalin jatkeeksi nähtiin upea yksilösuoritus. Tauolla vaihdosta sisään tullut Sini Vehviläinen sai pallon noin kolmessakymmenessä metrissä lähellä sivurajaa. Vehviläinen otti muutaman askeleen kohti keskustaa ja laukoi upeasti kaukaa aivan ONS maalin takanurkkaan.

Illan viimeinen syntyi noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. Ella-Rosa Huusko ja Vehviläinen pääsivät molemmat puolittaiseen vetopaikkaan oululaisten rangaistusalueen sisällä, kunnes pallo kimposi puolustajan jaloista vapaana olleen Huuskon syliin. Ella-Rosa iski kauden avausosumansa varmasti tyhjään maaliin.

Kommentit

Täydet minuutit laitapuolustajan tontilla ahkeroineen Anni Miettusen paluu Ouluun oli onnistunut:

”Tehtiin koko joukkueena hyvin töitä molempiin suuntiin. Peli oli koko ajan kontrollissa, mutta tottakai lähdetään parantamaan seuraavaan matsiin. ONS pelasi odotetun kovaa. Oli kiva pelata tuttujen edessä.”

Hienosti vaihdosta toiselle jaksolle sisään tullut Sini Vehviläinen oli mukana joukkueen kahdessa viimeisessä osumassa:

”On kiva lähtee täyden pistepotin kanssa kotimatkalle. Oli kuitenkin yksi kauden pisimmistä pelimatkoista, niin mukavampi tietysti näin. Viimesellä kolmanneksella saatiin pidettyä palloa hyvin etenkin toisella puoliajalla ja kivasti luotiin tilanteita. Mukavaa että kauden maalitili aukesi itsellä ja jälleen maalintekovastuu jakautui tasaisesti hyökkääjien kesken.”

Hongan ottelut jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 14.4. jolloin vieraaksi saapuu sarjanousija Tikkurilan Palloseura.

Kokoonpanot

ONS:
Liisa Rahkola; Fanni Pietikäinen, Satu Rousti, Iida Ranin (46. Sini Toivonen), Veera Vääräkoski, Ida Ruuskanen (70. Helmi Autio), Anna Olmala, Emma Peukurinen, Aada Törrönen, Jenna Vääräniemi (83. Piia Andsten), Roosa Immonen
vaihdossa: Nea Romppainen, Janina Kuoksa, Iida Koskinen, Roosa Rikkinen

Honka:
Paula Myllyoja; Anni Miettunen, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Milla Punsar (46. Sini Vehviläinen), Henna Tenkanen (75. Elli Pikkujämsä); Jutta Rantala (69. Ella-Rosa Huusko)
vaihdossa: Marianna Tolvanen, Pauliina Nuora, Anna Vlasoff, Suvi Kärkkäinen

.