Naisten Liiga 2018: JyPK – FC Honka

JyPK 0 - 4 FC Honka
28 heinä 2018 - 15:00Vaajakosken Liikuntapuisto

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Naisten Liigan runkosarjasta on FC Hongan osalta jäljellä kaksi ottelua. Ensimmäinen näistä pelataan lauantaina, kun espoolaiset matkaavat Jyväskylään JyPK:n vieraaksi.

JyPK on jatkanut viime kauden loppupuolella alkanutta hyvää virettään, ja on sarjataulukossa viidentenä, yhdeksän pistettä Honkaa perässä, kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Jyväskyläläisten tehokkaimpana on häärinyt koko Naisten Liigan maalipörssiä johtava Gentjana Rochi, jolla on kasassa 14 liigaosumaa. Seuraavana perässä tulevat maalipörssin 13. tilaa jakavat Lavdije Begolli ja Henna-Riikka Honkanen, jotka molemmat ovat osuneet maalipuiden väliin viidesti.

FC Hongalla on viimeaikoina ollut hieman alkukautta vaikeampi jakso. Sarjakauden alussa hyvin sujunut maalinteko on kangistellut viimeisten otteluiden aikana. Saldona kolmesta viimeisimmästä pelistä on kaksi tehtyä maalia. Mikään ei kuitenkaan ole menetetty, sarjaa johtava HJK on viiden pisteen päässä espoolaisista. Hongan maalipörssiä johtaa Ella-Rosa Huusko, joka on kymmenellä maalillaan liigan pörssissä Rochin jälkeen toisena. Huuskoa säestää Milla Punsar, jolle osumia on kertynyt kuusi.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa. Tuolloin jyväskyläläiset onnistuivat Hongan hallinnasta huolimatta kampeamaan vieraspisteen mukaansa Tapiolasta. Lopputulos oli Kaisa Rankin ja Tiia Tiaisen maalien myötä 1-1.

Hongalla on JyPK-ottelun jälkeen edessä uusi haaste, kun vielä ennen runkosarjan päätöstä joukkue matkaa naisten Mestareiden Liigan karsintaturnaukseen. Lisäksi väliin mahtuu keskiviikkona pelattava Naisten Suomen Cupin ottelu. 

Kommentit

Naisten Liigan ottelu JyPK – FC Honka pelataan 28.7. kello 14:00 alkaen Vaajakosken Liikuntapuistossa.
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto

Hongan Suvi Kärkkäinen uskoo valmistautumisen sujuneen onnistuneesti:

”Huomenna pienen tauon jälkeen vieraspeli, kun matkustetaan Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. JyPK varmasti tulee antamaan kovan vastuksen kotikentällään, mutta meillä on loistava valmistautuminen jälleen peliä varten ja kaikki tarvittava tieto JyPK:n kaatoa varten. Me ollaan valmiita taistelemaan täysi pistepotti Espooseen!”

Otteluraportti

FC Honka otti vierasvoiton Jyväskylässä selvin lukemin. Kotijoukkue JyPK kaatui lopulta luvuin 0-4 ja espoolaisten maalit jakautuivat jälleen tasaisesti eri pelaajille. Helteisessä lauantaipäivässä osuivat Sini Vehviläinen, Milla Punsar, Henni Malinen ja Jutta Rantala

 

Naisten Liiga 28.7. kello 15:00 Vaajakosken urheilupuisto

JyPK – FC Honka 0-4 (0-2)

2. 0-1 Sini Vehviläinen (Linda Nyman)
35. 0-2 Milla Punsar (Vehviläinen)
68. 0-3 Henni Malinen (Punsar)
90. 0-4 Jutta Rantala (Kaisa Ranki)

Yleisöä: 274

 

Ottelu sai vierasjoukkueen kannalta salama-alun kun avausosuma nähtiin jo parin minuutin pelin jälkeen. Hieman viime peleistä muuttuneella kokoonpanolla otteluun lähtenyt Honka-ryhmä onnistui pienen tauon jälkeen jälleen erikoistilanteesta. Linda Nymanin antama kulmapotku löysi Sini Vehviläisen vapaana rangaistusalueen rajalta. Vehviläinen otti pallon ensimmäisellään haltuun ja ampui toisellaan vastustamattomasti aivan maalin takanurkkaan.

Avausjaksolla Hongalla oli useampikin paikka lisätä johtoaan, mutta lisämaaleja saatiin odottaa 35. minuutille. Avausosumasta vastannut Vehviläinen pelasi Milla Punsarin vapaaksi jyväskyläläisten puolustuslijan taakse. Punsar harhautti vastaan tulleen JyPK-vahti Pauliina Tähtisen, ja sijoitti pallon maalivahdin alueen nurkalta tyhjään maaliin.

 

Kahden maalin johto tauolle helpotti Hongan peliä, eikä toisella jaksolla tarvinnut enää esittää parhaita otteita. Kotijoukkue oli ottelussa hyvin mukana, mutta ei avausjaksolla juuri saanut luotua laadukkaita maalipaikkoja espoolaisten maalille. Toisella jaksolla emännillä oli paikkoja hieman avausjaksoa enemmän.

 

Honka siirtyi kolmen maalin johtoon reilun tunnin pelin jälkeen nopean hyökkäyksen päätteeksi. Milla Punsar ajoi vasemmalta laidalta keskelle, kääntyi, ja vapautti vasemmalle vapaaksi jääneen Henni Malisen kotijoukkueen linjan taakse. Malinen ajoi rangaistusalueen sisään ja sijoitti pallon varmasti maalin takanurkkaan.

Loppulukemat iski taululle Jutta Rantala. Vaihdosta sisään tullut Kaisa Ranki nousi röyhkeästi oikeaa laitaa ylös ja nosti pallon emäntien toppareiden taakse. Rantala otti pallon päällään haltuun ja ampui pelivälineen voimalla yli Tähtisen JyPK-maalin kattoon.

 

Jyväskylän vierailua seuraa nyt Hongan osalta tauko liigaotteluista. Kotimaan kentillä pelataan vielä keskiviikkona, kun joukkue matkaa naapurikaupunkiin. Oulunkylässä pelattavassa Suomen Cupin ottelussa vastaan asettuu Gnistan. Viikon lopussa seuraa kauden toistaiseksi odotetuin hetki kun espoolaiset matkaavat Mestareiden Liigan karsintaturnaukseen Liettuaan. Turnauksesta on luvassa lisätietoa lähipäivinä.

 

Kommentit

Muun Hongan puolustuksen mukana pörssikärki Gentjana Rochin nollannut Anna Vlasoff näki vieraiden pelissä selvistä lukemista huolimatta parannettavaa:

”Ottelu oli aikamoista painimista ja vääntöä. Ei meiltä mielestäni mikään paras peli, mutta oltiin tehokkaita. Nyt on tärkee katsoa videolta, mitä voidaan tehdä paremmin.
Joukkue pelasi kyllä isolla asenteella. Tiedettiin hyvin JyPK:n vahvuudet, mutta saatiin ne pidettyä kurissa.”

 

Toinen laitapuolustaja Elli Pikkujämsä näki näki maalien jakautumisen usealle pelaajalle positiivisena:

”Mielestäni peli oli ihan hyvää meiltä. Tietysti välillä oli pientä painimista, mutta saatiin kyllä tehtyä tilanteita. Näin paljon kyllä hyvää mistä on hyvä jatkaa eteenpäin. Neljä maalia tuo aina lisää virtaa ja vielä eri maalintekijät. Nolla omissa tuntuu myös hyvältä”

 

Kokoonpanot

JyPK
Pauliina Tähtinen; Jasmin Miettinen var.45, Maria Alanko, Gentjana Rochi (82. Tiia Pyyhkälä), Sanna Rein, Tiina Tiainen, Tytti Jaakkola, Emmi Manninen (46. Pihla Hiltunen), Heidi Toukola, Marika Ritvanen var.81, Henna-Riikka Honkanen (71. Tiiu Puhakainen)
vaihdossa: Juuli Kainulainen, Tiia Mensonen

FC Honka
Paula Mylloja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Linda Nyman, Saara Lappalainen (86. Suvi Kärkkäinen); Henni Malinen (71. Kaisa Ranki), Milla Punsar, Jutta Rantala ; Sini Vehviläinen (88. Marianna Tolvanen)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Henna Tenkanen, Inka Kaivola, Anni Miettunen