Naisten Liiga 2018: Ilves – FC Honka

Ilves 1 - 2 FC Honka
21 huhti 2018 - 16:00Kauppi TN 2

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Naisten liiga jatkuu lauantaina täydellä ottelukierroksella. FC Hongalle viikonloppu tuo mukanaan vierasmatkan Tampereelle, jossa vastaan asettuu viime kauden sarjavitonen Ilves.

Tupsukorvien alkukausi on ollut vaikea. Avausottelussa joukkue ylsi 1-1 tasapeliin TPS:n, kanssa mutta tätä ovat seuranneet maalin tappiot sekä HJK:lle että Pallokissoille. Ilveksen toistaiseksi ainoan liigaosuman iski Johanna Salmijärvi.

Honka vuorostaan lähtee vierailulle hyvässä vireessä. Kolmen voitokkaan ottelun jälkeen joukkueen maalisuhde on 11-0. Espoolaiset ovat ottaneet selvälukuiset voitot HJK:sta, ONS:sta ja TiPS:stä, vaikka ajoittaisia heikompia jaksoja otteluiden sisällä onkin tullut. Joukkueen maalinteko on edelleen onnistunut laajalla rintamalla, vaikka Ella-Rosa Huusko repikin eroa joukkuetovereihinsa TiPS-ottelun hattutempullaan.

Hongan riveissä toistaiseksi täydet minuutit pelannut Kaisa Ranki löytääkin otteista parantamisen varaa ennen matkaa Tampereelle:

”Tampereelle on aina mukava matkata. Vastassa on varmasti energinen ja nälkäinen Ilves, joka haluaa kasvattaa pistetiliään. Meillä alkukausi on mennyt tuloksellisesti hyvin, mutta pelillisesti on vielä parannettavaa. Olemme kuitenkin onnistuneet pelaamaan kollektiivisesti ja maalintekovastuukin on jakautunut useammalle pelaajalle. Uskon, että Kaupin tekonurmella tullaan näkemään vauhdikas ja viihdyttävä ottelu. Meidän täytyy jälleen tehdä yhdessä töitä ja onnistua, jos haluamme että pisteet lähtee Espooseen.”

Naisten Liigan ottelu Ilves – FC Honka pelataan lauantaina 21.4. kello 16:00 alkaen Kaupin tekonurmella.

Otteluraportti

FC Honka oli kokea kauden ensimmäisen pistemenetyksensä lauantaina Tampereella. Kotijoukkue Ilves laittoi vierailijansa ahtaalle, mutta espoolaiset veivät lopulta täyden pistepotin Anna Auvisen lisäaikamaalin myötä.

Naisten Liiga 21.4 Kauppi TN

Ilves – FC Honka 1-2 (0-1)

18. 0-1 Henni Malinen (Marianna Tolvanen)
76. 1-1 Isa Tuominen
90+1. 1-2 Anna Auvinen (Linda Nyman)

Yleisöä: 101

Ottelun avausmaali nähtiin reilun vartin pelin jälkeen. Marianna Tolvanen nousi oikeaa laitaa ylös ja toimitti matalan keskityksen Ilves-puolustuksen läpi takatolpalle Henni Maliselle. Malisella oli lopulta helppo työ toimittaa pallo maalin takanurkkaan.

Kotijoukkue laittoi Hongan ahtaammalle kuin yhdessäkään aiemmassa kauden liigaottelussa. Molemmilla joukkueilla oli avausjakson aikana paikkansa. Mutta Paula Myllyoja ja Annika Laihanen maaleillaan torjuivat lähinnä kaukolaukauksilla tulleet yritykset varmasti.

Ilves nousi tasoihin kun toinen jakso oli vanhentunut parikymmentä minuuttia. Tupsukorvien hyökkäys onnistui katkomaan Hongan puolustuksen syötön. Roosa Tuominen pelasi pallon Hongan rangaistusalueen keskustaan siskolleen Idalle, joka otti pallon haltuun ja ampui tasoitusosuman varmasti maaliin ohi vastaan tulleen Myllyojan.

Espoolaiset onnistuivat saamaan pallon kertaalleen Ilveksen verkkoon, mutta Anna Auvisen pusku maalivahdin alueen kulmalta liputettiin paitsioksi. Pitkään näyttikin siltä, että Hongan voittoputki katkeaa Tampereella.

Kuten monta kertaa aiemminkin ratkaisijaksi nousi Auvinen. Honka sai kulmapotkun ottelun lisäajalla ja tuttuun tapaan erikoistilannetta asettui antamaan Linda Nyman. Laadukas keskitys takatolpalle löysi Auvisen pään ja pusku maalivahdinalueen sisältä painui pelaajamassan läpi Ilveksen verkkoon. Maali oli Auviselle kauden ensimmäinen, syöttö Nymanille jo kauden seitsemäs.

Honka jatkaa loppujen lopuksi liigassa puhtaalla pelillä. Tuomisen maali oli ensimmäinen takaiskumaali tälle kaudelle, joten nollapeliputki sai päättyä kolmeen liigaotteluun. Seuraavaksi Honka matkaa Ahvenanmaalle jossa vastaan asettuu viikonloppuna tappion ONS:lle kärsinyt Åland United.

Kommentit

Ensimmäistä kertaa Hongan avauskokoonpanossa esiintynyt Elli Pikkujämsä iloitsi joukkueensa loppuhetken noususta:

”Hienoa että pisteet haettiin Tampereelta kotiin, vaikka ei ollutkaan helpoimmat pisteet. Hieman vaihtelevasti pelattiin ja joissain kohdissa annettiin vähän siimaa Ilvekselle. Lopussa taas skarpattiin ja saatiin sitten tehtyä voittomaali vielä lisäajalla”

Kokoopanot

Ilves:
Annika Laihanen; Selina Mustajoki, Nea Lehtola, Kaisa Björn, Emmi Ristimäki (80. Jade Bergius), Roosa Ärväs (60. Roosa Tuominen), Eini Vesaniemi (68. Ida Tuominen), Sanni Ojanen, Johanna Salmijärvi, Rosa-Tuulia Mikkola, Nea Nyrhinen
vaihdossa: Sara Inget, Julie Forss, Aino Rasinen

Honka:
Paula Myllyoja; Anni Miettunen, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Saara Lappalainen, Linda Nyman; Henni Malinen (79. Kaisa Ranki), Jutta Rantala (86. Sini Vehviläinen), Marianna Tolvanen (62. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Anna Vlasoff, Suvi Kärkkäinen