Naisten Liiga 2018: HJK – FC Honka

HJK 1 - 1 FC Honka
26 touko 2018 - 19:00Telia 5G Areena

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Naisten Liigassa pelataan lauantaina kärkikamppailu kun sarjakakkonen Honka matkaa sarjakärki HJK:n vieraaksi naapurikaupunkiin. Joukkueet ovat kohdanneet liigassa jo kertaalleen. Avauskierroksella käydyssä ottelussa Honka oli parempi vieden pisteet lukemin 3-0.

HJK on avaustappion jälkeen edennyt voitosta voittoon. Viime kauden Suomen Cup mestari on napannut niukkoja maalin voittoja ja siirtynyt sarjataulukon kärkeen. Poikkeuksena maalin voittoihin on JyPK:stä napattu selvä 0-4 vierasvoitto. Joukkueen 12 tehtyä maalia ovat jakautuneet tasaisesti. Vilma Hakala on tehnyt maaleista kolme, Maiju Hirvonen, Essi Sainio ja Hanna Ruohomaa kukin kaksi kappaletta.

Honka pääsi TPS:ltä ja Pallokissoilta napattujen täysien pistepottien myötä takaisin voittoputkeen. Joukkue on sarjataulukossa kaksi pistettä lauantain vastustajaansa perässä, joten voitto toisi mahdollisuuden palata sarjataulukon kärkipaikalle. Honka on tällä kaudella ollut hyökkäyspäässä Naisten Liigan tehokkain joukkue. Espoolaiset ovat iskeneet toistaiseksi 22 osumaa. Näistä seitsemän on tehnyt maalipörssiä johtava Ella-Rosa Huusko. Loput 15 osumaa ovat jakautuneet tasaisesti muiden pelaajien välille. Kaikkiaan Hongasta on maalinteossa onnistunut jo peräti 12 pelaajaa.

Helsingin Jalkapalloklubiakin urallaan valmentanut Hongan maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen odottaa lauantain kiihkeää paikailliskamppailua:

”Telia 5G ja HJK herättävät aina tunteita niin itsessäni kuin varmasti monella muullakin. Tulihan sitä itse tahkottua vuosia tuossa seurassa ja tuolle kentälle on tullut vuodatettua monet hikipisarat, ilon sekä surun kyyneleet. Oletus onkin,että tunteita ei tule ensi lauantainakaan puuttumaan ottelusta. Sarjan kärkijoukkueet, laadukkaat pelaajat , valmentajavelhot ja uskolliset kannattajajoukot kohtaavat, joten panokset on viritetty ja sytytyslanka on kuiva.”

”Meillä on hyvä ja hauska harjoitusviikko takana, joten olen luottavainen meidän joukkueeseen ja mikä tärkeintä, tiedän mihin meidän joukkue pystyy.Viime peleissä ollaan taas löydetty ne voittamiseen vaadittavat työkalut ja joukkueen nälkä on vain kasvanut pisteiden lisääntyessä.”

”Tule sinäkin todistamaan Telia 5G Areenalle,kun Honka lähtee Isolle Kirkolle toteuttamaan operaatiota ”Ryöstö kirkkaassa päivänvalossa”.”

Tälle kaudelle Hongan naisten edustusjoukkueeseen siirtynyt Inka Kaivola uskoo molempien joukkueiden otteiden parantuneen avauskamppailusta: 

”Ensimmäinen kausi edustusjoukkueen kanssa on lähtenyt käyntiin hyvillä fiiliksillä. Joukkueeseen on ollut helppo tulla mukaan ja erityisesti olen pitänyt siitä miten treeneissä sekä peleissä kaikki antavat kaikkensa ja näin ollen pääsee myös itsekkin laittamaan itsensä kunnolla likoon.”

”Tulevan lauantain ottelusta tulee mielenkiintoinen, sillä HJK lähtee varmasti hakemaan revanssia. Molemmat joukkueet ovat parantaneet peliään ensimmäisestä kohtaamisesta, mutta kunhan teemme asiat yhdessä ja pelaamme joukkueena niin eiköhän pisteet viedä jälleen kerran Espooseen.”

Naisten Liigan ottelu HJK – FC Honka pelataan Telia 5G Areenalla lauantaina 26.5. kello 19:00 alkaen. Ottelu on myös katsottavissa Veikkaus-TV:stä.

Otteluraportti

Naisten Liigan lauantainen kärkikamppailu päättyi pistejakoon. Vierailevalla Hongalla oli eväät viedä täysi pistepotti, mutta kotijoukkue HJK onnistui toisen jakson vahvan varttituntinsa myötä nousemaan tasoihin ja säilyttämään samalla sarjajohtonsa.

Naisten Liiga 26.5.19:00 Telia 5G Areena

HJK – FC Honka 1-1 (0-1)

41. 0-1 Ella-Rosa Huusko
59. 1-1 Hanna Ruohomaa

Yleisöä: 306

Naisten Liigan lauantainen ”Metroderby” ei aivan yltänyt aiemmin päivällä pelatun Veikkausliigan vastaavan ottelun tapahtumamääriin, mutta lämpimässä Teli 5G Areenan lauantai-illassa nähtiin silti hyvätasoinen ja viihdyttävä jalkapallo-ottelu.

Molemmat joukkueet pyrkivät haalimaan suurempaa osaa pallonhallinnasta, mutta vieraileva Honka-ryhmä onnistui tässä avausjaksolla kotijoukkuetta paremmin. Espoolaiset painoivat peliä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle, ja pitivät samalla sarjakärjen poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Kotijoukkue vastaavasti puolusti tiiviisti, eikä Hongallekaan lukuisia maalipaikkoja siunaantunut.

Ensimmäisen jakson ainokainen ja Hongan johto-osuma syntyikin puolittaisen maalipaikan seurauksena. Ella-Rosa Huusko laukoi pienestä kulmasta vaarattoman näköisesti kohti HJK-maalia. Kotijoukkueen maalia vartioinut Minna Meriluoto ei onnistunut kaappaamaan palloa täysin haltuunsa, vaan se putosi Hongan kannalta onnekkasti helsikiläisten maaliin.

Jos oli avausjakso Hongan hallintaa, niin toisen jakson ensimmäinen vartti mentiin HJK:n komennuksessa. Kotijoukkue tuli tauolta vierailijoitaan pirteämpänä ja onnistui luomaan pari maalipaikkaa heti jakson alussa.

Tasoitus syntyi lopulta erikoistilanteesta. Emäntien kulmapotku päätyi lopulta maalin takatolpalle Hanna Ruohomaalle, joka onnistui ampumaan pallon pelaajamassan läpi Hongan maaliin.

Maalin jälkeen ottelun hallinta alkoi jälleen siirtymään Hongalle. Vierailijat yrittivät aktiivisesti voitto-osumaa ja varsinkin aivan jakson loppuhetkillä loi tukun erikoistilanteita HJK:n kenttäpäädyssä. Täyteen pistepottiin oikeuttavaa osumaa ei kuitenkaan tällä kertaa onnistuttu tekemään joten joukkueiden oli tyydyttävä pistejakoon.

Honka jatkaa pääkaupunkiseudun vieraspelejään jo torstaina, jolloin joukkue matkaa toiseen naapurikaupunkiinsa PK-35 Vantaan vieraaksi.

 

Kommentit

FC Hongan II-valmentaja Sofia Lipponen harmitteli täyden pistepotin menettämistä:
Ottelu oli tasainen ja molemmat joukkueet pystyivät ajoittain hallitsemaan peliä. Toisen puoliajan alussa HJK oli vahvimmillaan ja tasoitusmaali kulmapotkun seurauksena tietysti harmittaa. Meillä oli enemmän paikkoja tehdä maali ja mahdollisuudet pelin voittoon olivat olemassa. Tasapeli voiton sijaan on tietysti pettymys, mutta kokonaisuutena joukkueen hyvä peliesitys antaa aihetta iloon. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä vahva.”

Täydet minuutit Hongan hyökkäyksen laidassa kellottanut, ja joukkueensa parhaana palkittu, Henni Malinen kertoi kärkikamppailun olleen odotetun tasainen:
”Ennakkoon odottelin tasaista ottelua ja niinhän siinä kävikin. Ihan huippu maalipaikkoja ei kummaltakaan joukkueelta nähty, mutta laukauksia ja tilanteita saatiin mukavasti luotua, toisin kuin vastustaja. Jotenkin jäi kuitenkin harmittamaan pisteiden jakaminen, sillä varsinkin ottelun loppupuoliskolla me saatiin luotua enemmän tilanteita ja erikoistilanteita joista olisimme voineet kääntää ottelun meidän voitoksi.”

 

Kokoonpanot

HJK
Minna Meriluoto; Maaria Roth, Maiju Hirvonen, Linda Ruutu, Vilma Hakala (78. Tessa Auvinen), Essi Sainio, Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen, Hanna Ruohomaa (88. Emilia Ukkonen), Elina Myllymäki (46. Leila Haapea)
vaihdossa: Annika Huhta, Minea Lassas, Tessa Rinkinen, Kerttu Kerttunen

Honka
Paula Mylloja; Anni Miettunen, Anna Auvinen var. 78, Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen , Milla Punsar (65. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen (80. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Sini Laaksonen, Inka Kaivola, Anna Vlasoff, Suvi Kärkkäinen