Naisten Liiga 2018: FC Honka – TPS

FC Honka 0 - 2 TPS
11 heinä 2018 - 18:30Tapiolan Urheilupuisto

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

FC Hongalla on käynnissä tiivis ottelutahti Naisten Liigassa. Lauantain peliä Tikkurilassa seuraa keskiviikon kotipeli Tapiolassa, jossa vastaan asettuu Turun Palloseura.

TPS on sarjassa kuudentena pisteen edellä yläloppusarjapaikkaa kärkkyvää Ilvestä. Edellisellä kierroksella joukkue otti tärkeän 3-2 voiton viidentenä olevasta JyPK:sta. TPS:n maaleista vastasivat Milla Rantamäki ja kahdesti osunut Tiia Savolainen, joka on kahdeksalla tehdyllä maalilla turkulaisten selkeä pörssiykkönen ja samalla kolmannella sijalla koko liigan maalitilastossa. TPS:n pörssikakkonen on pari kertaa maalannut Wilma Spets, joka onnistui myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Turussa.

TPS on kiitettävästi nostamassa uutta verta joukkueeseensa ja viime otteluissa ovatkin 2000-luvulla syntyneet Amalia Härkönen, Julia Sainio ja nuorten maajoukkuemaalivahti Anna Koivunen saaneet hyvin vastuuta.

Sarjanelonen FC Honka on tiukassa kärkinipussa vain kaksi pistettä jäljessä piikkipaikan napanneesta Åland Unitedista.

Edellisellä kierroksella kuittasi Honka tyylikkään 6-0 voiton TiPS:sta. Maalintekijöinä tuossa ottelussa kunnostautuivat Anni Miettunen, Emilia Iskanius, Marianna Tolvanen, Milla Punsar ja kahdesti osunut Ella-Rosa Huusko.

Liigan maalipörssin toisena oleva Huusko on heiluttanut verkkoja kymmenen kertaa. Punsar on osunut kuudesti ja kaksi kertaa maalanneita ovat Kaisa Ranki, Henni Malinen, Emilia Iskanius, Marianna Tolvanen, Elli Pikkujämsä, Anni Miettunen sekä Sini Vehviläinen.

FC Honka ja TPS ovat kohdanneet liigahistoriassa 26 kertaa. Hongalla voittoja on 15, neljästi pisteet on tasattu ja TPS on napannut 7 voittoa. Maaliero on Hongalle 66-35. Kevätkierroksella Honka haki pisteet Turusta maalein 3-1.

Nuori laitapelaaja Henna Tenkanen uskoo TPS-ottelusta muodostuvan totutun tasaisen:

”Keskiviikon pelistä TPS vastaan tulee varmasti taas kova ja tasainen. Se on toinen pelimme lyhyen ajan sisään joten palautuminen edellisestä pelistä on erittäin tärkeää. Viime kohtaamisessa Tepsiä vastaan nousimme tappioasemasta hienoon voittoon, joten eiköhän voitto tälläkin kertaa irtoa kunhan pelaamme omaa hyvää peliä!”

Lauantain ottelussa kaksi maalia alustanut Linda Nyman uskoo että lyhyt valmistautumisaika on käytetty hyvin:

”Mielenkiintoinen ottelu luvassa. TPS on aina ollut meille vaikea vastus, joten meidän on oltava äärimmäisen tarkkoja omassa tekemisessä. Lyhyt palautuminen edellisestä ottelusta tuo myöskin oman haasteen. Valmennustiimi on tehnyt hyvää työtä pelaajien palautumisen ja vastustajan scouttaamisen suhteen, joten voimme lähteä otteluun suhteellisen rennosti.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 11.7. kello 18:30. Otteluun on vapaa pääsy. ’
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto

Otteluraportti

FC Honka koki keskiviikkona toisen peräkkäisen maalittoman kotitappion kun TPS vei täyden pistepotin mukanaan Tapiolasta. Illan maaleista vastasivat Jenni Rannus ja Wilma Spets.

Naisten Liiga 11.7. 18:30 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – TPS 0-2 (0-0)

50. 0-1 Jenni Rannus
68. 0-2 Wilma Spets

Yleisöä: 151

Hyvin läpi ottelun torjunut Milla-Maj Majasaari estää Ella-Rosa Huuskon yrityksen.

Ottelun avausjakso mentiin tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka. Lähimmäksi avausosumaa pääsi kuitenkin kotijoukkue Honka.

Espoolaisten vaarallisimmista paikoista vastasivat Ella-Rosa Huusko ja Marianna Tolvanen. Huuskon puskun torjui TPS-vahti Milla-Maj Majasaari hienosti heittäytyen. Tolvanen puolestaan laukoi kerran kaukaa takatolpan kautta ulos, ja kertaalleen ennätti Majasaari myös Tolvasen puskun eteen. Kotijoukkueen hyökkäyspeliä vaivasivat läpi ottelun harhasyötöt, ja varsinkin viimeisen ratkaisevan syötön heikko onnistumisprosentti.

Vierailijoilla oli avauspuolikkaalla omat varsinkin erikoistilanteista. Lähimmäksi maalia pääsi Emma Santamäki jonka vapaapotku noin 20 metristä meni vain hieman ohi Hongan maalin ylänurkan.

Tauon jälkeen vierailijat siirtyivät nopeasti johtoon, eivätkä enää saavuttaneestaan asemasta luopuneet. Avausosuma syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Jenni Rannus pelattiin pystysyötöllä Hongan linjan taakse. Rannus ei paikastaan erehtynyt vaan ampui uransa ensimmäisen liigaosuman takanurkkaan ohi Paula Myllyojan.

Wilma Spets puskee loppulukemat taululle.

TPS:n toinen maali syntyi kulmapotkusta. Joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa osunut Wilma Spets pääsi vapaasti puskemaan Hongan maalin edestä pallon etunurkkaan.

Toisen maalin jälkeen Honka yritti vaihtojen ja peliryhmityksen muutoksen avulla saada kavennusta ja tasoitusta aikaiseksi, mutta kiri jäi tällä kertaa vaisuksi. Turkulaisten puolustus hyvin torjuneen Majasaaren johdolla pitivät espoolaiset tällä kertaa kurissa.

Hongalla on mahdollisuus palata kotivoittojen kantaan jo sunnuntaina kun vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta.

 
Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - TPS 0-2, Naisten Liiga

Kokoonpanot

FC Honka
Paula Mylloja; Anni Miettunen (70. Elli Pikkujämsä), Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Milla Punsar (67. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen; Ella-Rosa Huusko (65. Sini Vehviläinen)
vaihdossa: Sini Laaksonen, Henna Tenkanen, Inka Kaivola, Suvi Kärkkäinen

TPS
Milla-Maj Majasaari; Frida Lähteenmäki, Laura Katteus var.49, Mira Uronen, Riikka Ketoja, Wilma Spets, Tiia Savolainen, Netta Hannula, Jenni Rannus (90+2. Netta Laasio), Emma Santamäki, Milla Rantamäki (62. Annika Haanpää)
vaihdossa: Alina Schrey, Julia Sainio, Matilda Nurmi, Nelly Lehtilä, Iines Lehkonen