Naisten Liiga 2018: FC Honka – PK-35 Vantaa

FC Honka 0 - 1 PK-35 Vantaa
21 kesä 2018 - 18:30Tapiolan Urheilupuisto

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

FC Honka kohtaa paikallisvastustaja PK-35 Vantaan toistamiseen lyhyen ajan sisään, kun vantaalaiset saapuvat Nasten Liigan 12. pelikierroksella vieraaksi Tapiolaan..

PK-35 Vantaa on sarjassa neljäntenä, mutta vain kaksi pistettä toisena olevaa Honkaa perässä. Edellisellä kierroksella joukkue kukisti TPS:n 2-1 Roosa Bröijerin ja Kaisa Collinin maaleilla.

Kaisa Collin onkin PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä viidellä osumalla. Heidi Kollanen seuraa maalin päässä ja kolmantena on Iina Salmi kolmella onnistumisella.

PK-35 Vantaa sai toukokuun loppupuolella Henriikka Mäkelän rapakon takaa takaisin tukkimaan tolppien välin ja niinpä saksalaisapu Juliane Fuchs sai palata takaisin kotimaahansa.

Sarjakakkonen FC Honka on neljä pistettä piikkipaikalla olevaa HJK:ta perässä. Edellisellä kierroksella ONS vieraili Espoossa ja rimpuili pitkään pisteessä kiinni. Kotijoukkue puristi kuitenkin viimeisen kympin aikana pari maalia voittaen 4-2. Hongan maalit tekivät Elli Pikkujämsä, Sini Vehviläinen ja kahdesti osunut Milla Punsar.

Hongan tämän kauden paras maalintekijä on kahdeksasti osunut Ella-Rosa Huusko. Hongan sisäisen maalipörssin toisena on viidesti onnistunut Milla Punsar ja kahdesti maalanneita ovat Kaisa Ranki, Henni Malinen, Elli Pikkujämsä sekä Sini Vehviläinen.

FC Honka ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet liigahistoriassa 24 kertaa. Hongalla voittoja on 6, viidesti pisteet on tasattu ja PK-35 Vantaa on tässä tilastossa niskan päällä 13 voitolla. Maaliero on vantaalaisille 45-24.

Ennen maaottelutaukoa joukkueet kohtasivat Vantaalla. Sanna Saarisen vapaapotkumaalilla kotijoukkue siirtyi johtoon, mutta lopussa pisteet tasattiin Linda Nymanin osuessa suoraan kulmapotkusta.

Kauden kaikissa Naisten Liigan otteluissa täydet minuutit pelannut Emilia Iskanius haluaa napata Vantaalla menetetyt pari sarjapistettä nyt Espooseen:

”Lähtökohdat kotimatsiin on ihanteelliset, sillä urheilupuiston viheriö on kun samettia ja joukkueen sisäinen lataus on hyvä! Viimeisimmästä keskinäisestä ottelusta jäi tasuri hampaankoloon, koska kaikki ainekset oli ottaa koko pistepotti Espooseen. Kovalla drivellä siis torstaita kohti, PK:ta vastaan on aina kiva pelata!”

Kokenut Kaisa Ranki uskoo näkevänsä torstaina kaksi taistelevaa joukkuetta:

”ONS pelin jälkeen on ollut muutama päivä aikaa palautella ja taas mennään, tällä kertaa vastassa PK35. Viime pelistä otetaan ehdottamasti mukaan hyvä fiilis ja usko omaan tekemiseen. Viime PK pelissä jaettiin pisteet tasan, joten molemmat joukkueet tulevat varmasti taistelemaan voitosta ja tärkeistä pisteistä. Odotan omalta joukkueelta jälleen kollektiivista pelaamista sekä vahvaa peli-ilmettä. Tervetuloa Tapiolan upealle nurmelle seuraamaan viihdyttävää jalkapalloa!”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan Tapiolan Urheilupuistossa torstaina 21.6. kello 18:30 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Otteluraportti

FC Honka kärsi kauden toisen tappionsa, kun paikallisvastustaja PK-35 Vantaa nappasi täyden pistepotin Tapiolasta. Illan ainokaisesta vastasi toisen jakson alkuminuuteilla osunut vantaalaisten Ronja Ikonen.

Naisten Liiga 21.6. kello 18:30 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – PK-35 Vantaa 0-1 (0-0)

52. Ronja Ikonen (Sanna Saarinen)

Yleisöä: 176

Marianna Tolvanen pääsi muutaman kerran laukomaan avausjaksolla. Tämä laukaus Roosa Toivasen edestä suuntautui sivuverkkoon.

 

Kotijoukkue FC Honka aloitti ottelun pirteästi. Espoolaiset prässäsivät korkealta ja pakottivat vieralijat syöttövirheisiin ja pallonmenetyksiin. Honka loi ensimmäisen puolituntisen aikana myös tukun maalipaikkoja. Espoolaisten laukaukset kuitenkin suuntautuivat läpi ottelun suurelta osin päin vantaalaisten maalilla hyvin torjunutta Emma Immosta. Avausjaksolla Hongasta lähimmäksi maalintekoa pääsivät Marianna Tolvanen, jonka vedon Immonen torjui etutolpaltaan ja Linda Nyman, jonka voimakas laukaus painui vain hieman ohi PK-maalin.

Hongan prässin hieman hellitettyä jakson loppua kohti, pääsivät vierailijat paremmin mukaan otteluun ja saivat painopistettä käännettyä Hongan kenttäpuoliskolle. Vaaralliset maalipaikat Emilia Iskaniuksen blokkaamaa Kaisa Collinin laukausta lukuunottamatta jäivät puuttumaan.

Vantaalaiset tulivat toisen jakson alkuun emäntiään pirteämpinä. Ottelun painopiste pysyi Hongan kenttäpuoliskolla ja vantaalaiset saivat lopulta palkintonsa Sanna Saarisen hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Saarinen nousi röyhkeästi laidaltaan Hongan rangaistusalueen sisään ja pelasi pallon maalin eteen, josta Ronja Ikosella oli helppo työ siirtää pallo verkkoihin.

Honka sai ottelun aikana kymmenkunta kulmapotkua. Tällä kertaa ne eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

 

Maalin jälkeen Honka pääsi avausminuutteja paremmin mukaan peliin. Takaa-ajo koki kuitenkin kolauksen vartti ennen päätösminuutteja kun Anna Vlasoff lähetettiin ennenaikaisesti kentältä jälkipelistä tulleen suoran punaisen kortin myötä.

Vajaalukuisenakin Honka pyrki vielä luomaan paikkoja, mutta muutamia kulmapotkua lukuunottamatta vaaralliset tilanteet olivat kortilla. Vantaalaisten oli pelaajaylivoiman myötä helpompi pitää palloa ja kuluttaa minuutteja pois pelikellosta.

Hongan kova yritys ei lopulta tuottanut tulosta, vaan vantaalaiset siirtyivät kolmen pisteensä turvin sarjataulukossa Hongan ohi. Hongan paikallisottelut jatkuvat juhannustauon jälkeen, jolloin kohdataan toinen vantaalaisjoukkue, HJK:lta torstaina pisteen napannut TiPS.

 

Kommentit

Hongan Marianna Tolvanen oli ymmärrettävästi harmissaa tappion myötä, mutta käänsi katseensa jo tulevaan:

”Tosi pettynyt olo häviöstä ja mielestäni olisimme ansainneet ottelusta enemmän. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä pallollisesti hyvää peliä ja oli paikkojakin ratkaista ottelu jo silloin. Toinen puoliaika oli meiltä vähän vaisumpi, vaikka pidimmekin PK:n pois maalipaikoilta lukuunottamatta tilannetta mistä he tekivät maalin. Takaa-ajo ei sitten enää tuottanut tulosta, mutta olen ilonen tapaan miten pelasimme, ja ei voi olla muuta kuin ylpeä meidän jengistä. Nyt juhannustauolle, ja sitten lähdetään taas taistelemaan mestaruudesta.”

 

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - PK-35 Vantaa 0-1, Naisten Liiga

 

 

Kokoonpanot

Honka
Paula Mylloja; Anna Vlasoff ulosajo 75, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (Sini Vehviläinen) , Milla Punsar var.90+1, Marianna Tolvanen (72. Kaisa Ranki); Jutta Rantala (63. Ella-Rosa Huusko)
vaihdossa: Sini Laaksonen, Inka Kaivola, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

PK-35 Vantaa
Emma Immonen; Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Kaisa Collin, Heidi Kollanen, Sanna Saarinen, Ronja Ikonen (66. Elli-Noora Kainulainen), Tia-Maria Jaakonsaari, Ashley Riefner var.24, Roosa Toivanen (68. Eva Nyström), Roosa Bröijer
vaihdossa: Iina Salmi, Vilma Väisänen, Henriikka Mäkelä, Elina Salmi, Mette Barck