Naisten Liiga 2018: FC Honka – Ilves

FC Honka 2 - 0 Ilves
15 heinä 2018 - 14:00Tapiolan Urheilupuisto

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

FC Honka pyrkii sunnuntaina palaamaan takaisin kotivoittokantaan, kun Ilves saapuu vierailulle Tapiolaan.

Ilves on sarjassa seitsemäntenä neljä pistettä viimeistä yläloppusarjapaikkaa hallussaan pitävää Tepsiä jäljessä, mutta Ilves on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Edellisellä kierroksella joukkue haki selvän voiton Kuopiosta, kun Pallokissat kaatui puhtaasti 5-0.

Ilveksen parhaat maalintekijät ovat viidesti osuneet Roosa Ärväs ja Johanna Salmijärvi. Roosa Tuominen on heiluttanut verkkoja kahdesti.

Ilveksellä on ringissään peräti neljä maalivahtia, mutta selkeän ykköstorjujan paikan on napannut nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Annika Laihanen, joka on vartioinut liigaverkkoja jo kymmenesti. Kokenut liigavahti Marjukka Mikkonen on joutunut tyytymään kahteen otteluun.

Sarjanelonen FC Honka on ennen viikonlopun otteluita vain kaksi pistettä jäljessä piikkipaikalla olevaa Åland Unitedia, mutta on tahkonnut ottelun enemmän kuin muut.

Edellisellä kierroksella Honka hävisi nousukuntoiselle ja yläloppusarjapaikasta tappelevalle TPS:lle 0-2. Tuleva ottelu on emännille jo kolmas kahdeksaan päivään, joten fysiikka joutuu koville.

Liigan maalipörssin toisena oleva Ella-Rosa Huusko on Hongan pörssiykkönen kymmenellä osumalla. Milla Punsar seuraa perässä kuudella häkillä. Kaksi maalia tehneitä honkalaisia on seitsemän kappaletta sekä kerran osuneita neljä.

FC Honka ja Ilves ovat kohdanneet liigahistoriassa 24 kertaa. Hongalla voittoja on 21, kaksi kertaa pisteet on tasattu ja Ilveksellä on toistaiseksi vain yksi voitto. Maaliero on Hongalle 75-18.

Kevätkierroksella Honka haki pisteet Tampereelta 2-1. Tuolloin Henni Malinen vei Hongan johtoon avausjaksolla. Isa Tuominen tasoitti toisella puoliskolla ensimmäisellä liigamaalillaan ja Anna Auvinen kuittasi lisäajalla pisteet Espooseen.

Hongan Anna Nurmi ennakoi ottelua seuraavasti:

”Tällä kertaa vastaan asettuu Ilves Tampereelta. Viime peli Ilvestä vastaan oli tiukka kamppailu ja onnistuimme vasta viime minuutin maalilla kääntämään ottelun voitoksi. Luvassa onkin varmasti tasainen taistelu pisteistä. Oman haasteensa peliin tuo ottelurumba, sillä peli on kolmas reilun viikon sisään. Tärkeintä on kuitenkin luottaa omaan tekemiseemme ja pelata vahvuuksillamme, eikä antaa ulkoisten tekijöiden vaikuttaa.”

Hongan laidassa keskiviikkonakin täydet minuutit viilettänyt Henni Malinen korostaa palautumisen roolia:

”Huomenna päästään pelaamaan helteellä joten tankkaus pitää olla kunnossa. Meillä alla vielä kova peli keskiviikolta joten täytyy pelata sitä omaa pallonhallintapeliä ja laittaa ilves juoksemaan pallon perässä.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – Ilves pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 15.7. kello 14:00. Otteluun on vapaa pääsy. ’
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto

Otteluraportti

FC Honka otti kahden kotitappion jälkeen kotivoiton, kun joukkue kaatoi Ilveksen Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina. Ottelun molemmat osumat tulivat avausjaksolla, ja niistä vastasivat Jutta Rantala ja Henni Malinen.

Naisten Liiga 15.7. 14:00

FC Honka – Ilves 2-0 (2-0)

31. 1-0 Jutta Rantala (Milla Punsar)
45. 2-0 Henni Malinen (Linda Nyman)

Yleisöä: 124

Jutta Rantala kruunasi 100. liigaottelunsa maalilla.

Ottelun avausjakso oli selkeämmin kotijoukkueen hallintaa. Avausosuma nähtiin puolen tunnin kohdalla pitkän Honka-hyökkäyksen päätteeksi. Espoolaiset siirtelivät palloa toisilleen parinkymmenen syötön verran, kunnes Milla Punsar pääsi käännähtämään rangaistusalueen rajalla. Punsar kuljetti kohti Ilves-vahti Annika Laihasta, mutta syöttikin viime hetkellä Jutta Rantalalle rangaistuspilkun kohdalle. Rantala ampui 100. Naisten Liigan ottelunsa kunniaksi kauden toisen osumansa varmasti verkon perukoille.

Jakson toinen ja samalla viimeinen osuma oli myös kaunista katseltavaa. Honka avasi peliä puolustuslingastaan oikeaan laitaan, käänsi keskustan kautta vasemmalle, jossa Henni Malinen oli saanut vapaata tilaa. Malinen leikkasi juoksunsa päätteeksi keskustaan ja ampui vastustamattoman laukauksen rangaistusalueen rajalta yläriman kautta Laihasen taakse.

Henni Malinen laukoo päätöslukemat rangaistusalueen rajan takaa.

Toiselle jaksolle vieraileva Ilves pääsi avauspuolikasta paremmin mukaan, vaaralliset maalipaikat olivat kuitenkin pääosinkortilla. Tamperelaisten saldoksi ottelusta jäi avausjakson ylärima ja toisen puolikkaan tolppalaukaus.

Hongan kotiotteluputki saa jakso sunnuntaina jolloin vieraaksi saapuu viikonloppuna sarjajohtonsa menettänyt Åland United.

Anna Auvinen ja muu Hongan puolustus piti ”tupsukorvat” nollilla. Taustalla topparipari Emilia Iskanius.

 
Kommentit

Jälleen täydet minuutit Hongan keskikentällä vääntänyt Saara Lappalainen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ottelusuman päätteeksi:

”Mielestäni peli oli kokonaisuudessaan hyvä esitys meiltä. Kyseessähän oli jo kolmas peli lyhyeen aikaan, mutta se ei mielestäni näkynyt joukkueessa. Olimmekin kuluneen viikon aikana hoitaneet palautumisen sekä peleihin valmistautumisen erittäin hyvin. Ennemminkin Suomen epänormaali noin kolmenkymmenen asteen kesähelle hieman haastoi. Myös Ilves antoi hyvän vastuksen, mutta onnistuimme hyvin luomaan vaarallisia maalipaikkoja ja tärkeimpänä maaleja. Nyt katseet täytyy kuitenkin jo kääntää viikon päästä pelattavaan seuraavaan otteluun.”

100 liigaottelua täyteen saanut Jutta Rantala pohti merkkipaaluaan seuraavasti:

”Olen pelannut Naisten Liiga vuodesta 2014 ja on tietysti mahtava juttu saada 100 ottelua täyteen! Mieleenpainuvimpia muistoja on ollut liigadebyytti, ja hopea kaudelta 2016. Hongassa on tällä hetkellä tosi hyvä fiilis ja kaikessa tekemisessä sekä pelikentillä että sen ulkopuolella näkyy kova halu ja asenne menestyä.”

 
Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - Ilves 2-0, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

FC Honka
Paula Mylloja; Anni Miettunen, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä (31. Kaisa Ranki); Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (84. Henna Tenkanen), Milla Punsar, Marianna Tolvanen (81. Sini Vehviläinen); Jutta Rantala
vaihdossa: Aino Nurmi, Anna Vlasoff, Ella-Rosa Huusko, Suvi Kärkkäinen

Ilves
Annika Laihanen; Julie Forss, Nea Lehtola, Emmi Ristimäki (45. Erika Winter), Pipsa Saarilahti (80. Aino Rasinen), Roosa Tuominen, Eini Vesaniemi (55. Nea Nyrhinen), Iida Laakkonen, Sanni Ojanen, Johanna Salmijärvi, Rosa-Tuulia Mikkola
vaihdossa: Selina Mustajoki, Isa Tuominen, Marjukka Mikkonen