Naisten Liiga 2018: FC Honka – HJK

FC Honka 3 - 0 HJK
24 maalis 2018 - 15:00Esport Areena

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Naisten Liiga pyörähtää avauskierroksen muodossa käyntiin lauantaina, ja FC Hongan vastustajaksi saapuu paikallisvastustaja HJK.

Viime kaudella pronssia kuitannut HJK on talven aikana hankkinut lukuisia uusia pelaajia ja joukkueella onkin vakaa aikomus kirkastaa mitalinsa väri.

Uusista pelaajista nimekkäimmät ovat TPS:stä tullut Hanna Ruohomaa, PK-35 Vantaasta siirtynyt Hanne Ojanperä sekä Ilveksestä saapunut Maria Roth. Muita uusia pelaajia joukkueen ringissä ovat PU-62:sta siirtynyt Eerika Hämäläinen ja RoPSista tullut Leila Haapea, joka on hankkinut liigakokemusta jo Merilappi Unitedin riveissä. Omista junioreista rinkiin on nostettu Annika Huhta.

HJK:n runkonaisista ei ole merkittäviä lähtijöitä vaan joukkueessa jatkavat maalivahti Minna Meriluoto, Linda Ruutu, Maiju Hirvonen, Katarina Naumanen, Vilma Hakala ja Hongassakin vaikuttaneet Maija Saari ja Essi Sainio. Lisäksi viime kauden toisessa ottelussa loukkaantunut ja loppukauden missannut Elina Myllymäki saa uuden tilaisuuden loistaa Klubissa.

FC Honka aloittaa pitkästä aikaa kautensa hallitsevana mestarina. Joukkueen runko on säilynyt hyvin kasassa. Merkittävimmät lähtijät ovat IK Myraniin siirtynyt Janni Laakso ja opiskelujen takia TPS:n raitapaitaan vaihtanut Katja Hakala.

Tulopuolella ovat TPS:stä tulleet Jutta Rantala ja Elli Pikkujämsä. Omista junioreista rinkiin on nostettu Jessika Lindström sekä Inka Kaivola.

Honka kohtasi HJK:n helmikuussa harjoitusottelun merkeissä Talin hallissa. Emännät veivät tuon taiston 2-1 maalintekijöinään Linda Ruutu ja Maiju Hirvonen. Hongan ainokaisen viimeisteli Ella-Rosa Huusko.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat Hongan eduksi. Espoolaisilla on 14 voittoa, helsinkiläisillä 6 ja 9 kertaa pisteet on tasattu. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 48-33.

Honkaan talvikauden aikana siirtynyt Jutta Rantala odottaa avausottelua innolla:

”Olen ollut tosi tyytyväinen seuran vaihtoon. Joka treeneissä mennään täysillä ja oma pelinikin on alkanut sujumaan sekä treeneissä että harjotusotteluissa. Itselläni on hyvä fiilis ja odotukset ovat korkealla koko kauden suhteen. Joukkueestakin huomaa, että jokainen odottaa innolla kauden starttia lauantaina.

Päävalmentaja Luciano Posillipo on tuoreen vahvistuksensa kanssa samoilla linjoilla:

”Huomenna alkaa kausi 2018. On hienoa, että pelaamme ensimmäisen pelin paikallisvastustaja HJK:ta vastaan. HJK on satsannut monta vuotta kasvattaakseen menestystään, joten varmasti heilläkin odotukset kauteen ovat kovat.”

”Vastustajan HJK on tuttu, mutta mielenkiintoista nähdä mikä heidän pelaamissaan on tänä vuonna erilailla, uusien pelaajien lisäksi. Odotan normaalia paikalliskamppailun tunnelmaa ja parhaita pelillisiä otteita molemmilta joukkueilta.

”Meillä on ollut hyvä ja tehokas harjoituskausi. Olemme valmiit aloittamaan kauden 2018. Tulkaa paikanpäälle katsomaan.”

Naisten Liigan avauskierroksen ottelu FC Honka – HJK pelataan Esport Areenalla lauantaina 24.3. kello 15:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Otteluraportti

FC Honka – HJK 3-0 (1-0)

38. 1-0 Henni Malinen (Linda Nyman)
51. 2-0 Milla Punsar (Jutta Rantala)
71. 3-0 Jutta Rantala rp.

Yleisöä: 220

Jutta Rantala pelasi ensimmäiset viralliset minuuttinsa Honka-paidassa, ja iski heti avausmaallinsa.

Hallitseva Suomen mestari FC Honka aloitti Naisten Liigan kautensa kaatamalla viime kauden pronssimitalisti HJK:n kotonaan vahvan esityksen jälkeen lukemin 3-0. Espoolaisryhmä piti ryhmityksensä hyvin kasassa läpi ottelun ja jätti harjoituskauden aikana kovasti vahvistuneen paikallisvastustajan maalipaikat vähiin.

Hongan avausmaalista vastasi tuttu nimi. Linda Nyman katkaisi HJK:n hyökkäyksen keskialueella ja vapautti hienolla syötöllä Henni Malisen HJK-linjan taakse. Malinen pääsi ampumaan suorasta juoksusta ja nosti pallon hienosti ilmasta yli vastaan tulleen Minna Meriluodon. Maali oli Hennin 45. Honka-paidassa.

Henni Malinen nostaa Hongan liigakauden avausmaalin.

Tälle kaudelle raitapaitaan pukeutuva tapiolalaisjoukkue lisäsi johtoaan hieman tauon jälkeen. Tuore vahvistus Jutta Rantala odotti Milla Punsarin nousun keskialueella ja tuikkasi pallon HJK:n toppareiden välistä vapaaseen tilaan. Punsar ei erehtynyt päästyään nokikkain Meriluodon kanssa, vaan upotti kymmenennen liigamaalinsa varmasti helsinkiläisten verkkoon.

Esport Areenalla nähtiin myös uusia nimiä Hongan maalisarakkeessa, kun Rantala kaunisteli loppulukemat rangaistuspilkulta vajaa parikymmentä minuutta ennen loppuvihellystä. Helsinkiläisten käsivirheestä tuomittu rangaistuspotku painui voimalla ohi väärin aavistaneen HJK-vahdin.

HJK-rykelmän keskeltä palloon kurottava Paula Myllyoja pääsi ottelussa ennakoasetelmiin nähden suhteellisen helpolla.

Vahva aloitus liigan voittajasuosikkeihin lukeutuvasta paikallisvastustajasta antaa espoolaisille varmasti lisää itseluottamusta. Seuraavaksi joukkue matkaa kauden pisimmän vierasmatkansa, kun lauantaina vastaan asettuu ONS Oulusta.

Kommentit

Hongan puolustuksen keskustassa täydet minuutit ahkeroinut Emilia Iskanius iloitsi vahvasta pelikauden aloituksesta:
”Voiko kausi tämän paremmin alkaa? Taululla 3-0 lukemat, mikä oli seurausta tiiviistä puolustuspelaamisesta koko joukkueena ja hienosta viimeistelystä hyökkäyspäässä. Hymyssä suin voimme kääntää katseet kohti ensi lauantain ONS-ottelua.”

Kokoonpanot

Honka
Paula Myllyoja; Anni Miettunen, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (76. Marianna Tolvanen), Milla Punsar, Henna Tenkanen (84. Elli Pikkujämsä); Jutta Rantala (88. Ella-Rosa Huusko)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Inka Kaivola, Suvi Kärkkäinen, Sini Vehviläinen

HJK
Minna Meriluoto; Maaria Roth, Maiju Hirvonen, Linda Ruutu, Hanne Ojanperä, Vilma Hakala (76. Leila Haapea), Essi Sainio (87. Tessa Rinkinen), Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen (61. Elina Myllymäki), Hanna Ruohomaa
vaihdossa: Lotta Rosenström, Minea Lassas, Emilia Ukkonen, Tessa Auvinen

Artikkelin kuvat: Petri Lunki