Naisten Liiga 2018: Åland United – FC Honka

Åland United 2 - 1 FC Honka
28 huhti 2018 - 17:00Wiklöf Holding Arena

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Toinen perättäinen reissupeli vie Hongan lauantaina Åland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle. Puhtaalla pelillä Naisten Liigassa aloittanut espoolaisryhmä pyrkii kartuttamaan pistetiliään vaihtelevin tuloksin avannutta kotijoukkuetta vastaan.

Åland United aloitti liigakauden kahdella voitolla. Ensi kaatui Pallokissat kotona lukemin 4-1 ja tämän jälkeen sarjanousija TiPS Vantaalla Mikaela Frodeliuksen lisäaikamaalilla 0-1. Tämän jälkeen taival on ollut hieman takkuisempaa, sillä toinen reissu pääkaupunkiseudulle päättyi HJK:n 2-1 voittoon ja viime viikonloppuna ONS vei täyden pistepotin Maarianhaminasta Hongastakin tutun Iida Raninin viime hetken osuman myötä.

ÅU:n tehokkaimpana on häärinyt Naisten Liigan maalipörssin kärkinimi Isabella Mattson, joka on tehnyt joukkueen kahdeksasta liigaosumasta viisi. Muista osumista ovat vastanneet Frodeliuksen lisäksi Signy Aarna, sekä Emelie Johansson.

Honka joutui edellisellä kierroksella Ilveksen vieraana tiukalle, mutta onnistui puristamaan voiton Anna Auvisen maalin myötä. Joukkueen esitys tampereella ei ollut parhaimmasta päästä, joten espoolaisryhmällä on ollut viikko aikaa saada avauskierrosten pelivirettä takaisin.

Hongan maalintekijäsarakkeeseen lisättiin viime viikonloppuna siis Auvisen nimi. Hänen lisäkseen maaleja ovat liigassa iskeneet Ella-Rosa Huusko neljästi, Milla Punsar ja Henni Malinen kahdesti, sekä Henna Tenkanen, Sini Vehviläinen, Jutta Rantala ja Marianna Tolvanen kertaalleen.

FC Hongan II-valmentaja Sofia Lipponen kertoo muuttuvan pelialustan tuovan lisää haastetta valmistautumiseen:

”Olemme päässet valmistaustumaan otteluun hyvin. Aloitimme harjoittelun nurmella tällä viikolla ja tuntumaa nurmikenttään on saatu jo hyvissä ajoin ennen ottelua Wiklöf Holding Arenalla. Totta kai alustan vaihto vaatii hieman totuttelua pitkän tekonurmikauden jälkeen, mutta en usko sen vaikuttavan lauantain peliin. Åland United on pelannut alkukaudesta tasaisia otteluita ja on perinteisesti kotikentällään ollut vahva. Vastustajan aliarvioimiseen meillä ei ole varaa jos haluamme pisteet saarelta.”

”Viime peli Ilvestä vastaan ei ollut meiltä niin vahva esitys kuin muut alkukauden ottelut. Se osoitti kuitenkin taas kerran sen, että pystymme ratkaisemaan otteluita eduksemme vaikka sitten viimeisillä minuuteilla. Pystymme voittamaan myös päivinä, jolloin emme pelillisesi yllä aivan parhaimpaan suoritukseemme. Tästä on hyvä lähteä hakemaan kauden viidettä voittoa.”

Keskikenttäpelaaja Saara Lappalainen iloitsee paluusta nurmikentille:

”Odotan innolla reissua Ahvenanmaalle. Erityisen mukavaa on pitkästäaikaa päästä pelaamaan luonnonnurmelle, jolla olemmekin harjoitelleet kuluneen viikon aikana. Ahvenanmaan matka on myös jo toinen pidempi pelimatkamme, joten matka ei tule olemaan ongelma. Uskonkin, että olemme varhaisesta aamuherätyksestä huolimatta virkeitä heti alkuvihellyksestä.”

Ottelusta tulee varmasti todella vauhdikas, sillä Åland United on kova vastus omalla kotikentällään. Alkukautemme on kuitenkin mennyt tuloksellisesti hyvin, joten saarelle lähdetään ehdottomasti tekemään kaikkemme ja ottamaan kolme pistettä kotiin.”

Naisten Liigan ottelu Åland United – FC Honka pelataan Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 28.4. kello 17:00 alkaen.

Otteluraportti

FC Honka koki kauden avaustappionsa Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla. ÅU otti täyden pistepotin Isabella Mattsonin ja Signy Aarnan toisen jakson maalien myötä. Espoolaisten ainokaisen iski avauspuolikkaalla Emilia Iskanius.

Naisten Liiga 28.4. Wiklöf Holding Arena

Åland United – FC Honka 2-1 (0-1)

30. 0-1 Emilia Iskanius (Linda Nyman)
59. 1-1 Isabella Mattsson
74. 2-1 Signy Aarna

Yleisöä: 190

Ottelun kaikissa kolmessa maalissa oli sama kaava. Keskitys kentän oikealta laidalta ja viimeistely rangaistusalueen sisältä.

Ensimmäisenä maalinteossa onnistui Honka. Espoolaisryhmä on tällä kaudella ollut erikoistilanteissaan tehokas, eikä reissu Ahvenanmaalle ollut poikkeus. Linda Nymanin vapaapotku kentän oikeasta laidasta oli jälleen kerran laadukas, ja tällä kertaa korkeimmalle maalin edustalla nousi Emilia Iskanius. Pusku takanurkkaan toi Iskanuiksen ensimmäisen liigamaalin tälle kaudelle.

Toisella jaksolla Åland tuli rinnalle ja lopulta ohi, kahden samankaltaisen maalin myötä.

Ensin matala keskitys laidalta löysi Isabella Mattssonin rangaistusalueen rajalla. Mattsson otti pallon haltuunsa ja ampui tarkasti Honka-maalin vasempaan alanurkkaan. Maali oli liigan maalipörssiä johtavalle Mattssonille jo kauden kuudes.

Voittomaalikin syntyi siis keskityksestä kentän oikeasta laidasta. Tällä kertaa pallo etutolpalle, josta Signy Aarna pääsi puskemaan pallon etunurkkaan.

Tappion myötä espoolaiset ovat kierroksen jälkeen sarjassa toisena, pisteen PK-35 Vantaata perässä.

Seuraavaksi Honka pääsee takaisin kotikentälle. Tapiolan Urheilupuiston nurmikentän ensimmäinen Naisten Liigan ottelu pelataan lauantaina, jolloin vastaan astelee JyPK.

Kommentit

Hongan Marianna Tolvanen oli ymmärrettävästi pettynyt kauden avaustappion jälkeen:

”Lähtökohdat otteluun olivat loistavat ja meillä oli ollut taas hyvä treeniviikko takana. Plussana vielä se, että päästiin vihdoin nurtsille.”

”Pelistä jäi tietysti huono maku ja päällimmäisenä tunteena on pettymys. Olemme joukkue, joka haluaa voittaa jokaikisen pelin ja kauden ensimmäinen tappio tuntuu erityisen pahalta. Peli kulki välillä hyvin ja välillä taas Åland pääsi peliin paremmin mukaan. Maalipaikoilla ei pelissä hirveästi juhlittu, mutta oli meillä paikkamme ottaa ottelusta 3 pistettä. Harmi, ettemme saaneet ottelusta voittoa.”

”Harmituksesta on nyt viikonlopun jälkeen päästy yli ja maanantaina aloitamme valmistumisen JyPK peliin, josta aiomme ottaa voiton!”

Kokoonpanot

Åland United
Anna Tamminen; Isabella Mattsson (90. Tiia Hirvonen), Emelie Johansson, Signy Aarna, Sara Nordin, Sidney Blomquist, Pille Raadik, Rosa Maria Herreros Ossorio (59. Briana Campos), Jenny Danielsson (87. Maryette Karring), Rebecca Björkvall, Sanna Porali
vaihdossa: Ann-Sofie Gripenberg, Ella Fonsell

Honka
Paula Myllyoja, Anna Vlasoff (79. Elli Pikkujämsä), Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki, Linda Nyman, Saara Lappalainen, Henni Malinen, Jutta Rantala var.55 (68. Milla Punsar), Marianna Tolvanen (70. Sini Vehviläinen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Henna Tenkanen, Suvi Kärkkäinen