Naisten Liiga 2017: Pallokissat – FC Honka

Pallokissat 1 - 1 FC Honka
20 touko 2017 - 16:00Savon Sanomat Areena

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Honkan pitkät vierasmatkat saavat lauantaina jatkoa kun joukkue reissaa Kuopioon Pallokissojen vieraaksi. Vastaan asettuva savolaisryhmä on vahvassa vireessä pelattuaan viisi ottelua ilman tappiota. Joukkue hävisi sarjan kaksi ensimmäistä peliään PK-35 Vantaan ja sarjaa johtavan TPS:n vietyä täyden pistepotin. Tämän jälkeen Pallokissat on pelannut viisi ottelua joista tilille kertyi kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi HJK:n Helsigissä. Kuopiolaisten liigamaaleista Aino Kröger on tehnyt neljä. Signy Aarnalle osumia on kertynyt kolme kappaletta.

Vierasjoukkueella on myös takanaan vahva pelijakso. Joukkue on viiden ottelun voittoputkessa. Espoolaisryhmälle matka Kuopioon on neljäs reissu peli lyhyen jakson sisään joten joukkue on jo tottunut matkustamisen tuomiin haasteisiin. Hongan maalit ovat tälläkin kaudella jakautuneet tasaisesti. Kaikkiaan seitsemän pelaajaa on saanut nimensä maalisarakkeeseen. Listan ensimmäisenä nimenä on Sini Vehviläinen kolmella osumallaan.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo joukkueen jo tottuneen matkustukseen ja valmistautumisen otteluun sujuneen tutun kaavan mukaan:
”Viikko on sujunut hyvin normaalissa harjoitteluarjessa. Kuopio on ensimmäisen kierroksen neljäs pitkä vierasmatka. Siinä mielessä hyvä, että tulee paljon pitkiä matkoja ja sopeudumme niihin yhä paremmin. Kuten kaikkiin otteluihin ja vastustajaan valmistautumisessa se arki on tärkein, eikä niinkään ketä vastaan pelaamme. Meillä on kokoonpano vaihdellut hieman eri otteluissa, mutta siitä huolimatta pelaajat ovat pystyneet suoritumaan yhdessä parhaalla tavalla.Pallokissat on joukkueena pääopiirteittäin tuttu. Molempiin joukkueisiin on tullut pieniä muutoksia valmennuksen ja pelaajiston myötä ja nyt kaksi hieman muuttunutta joukkuetta kohtaavat Kuopiossa.”
 

Naisten Liigan ottelu Pallokissat – FC Honka pelataan Savon Sanomat Areenalla lauantaina 20.5. kello 16:00 alkaen.

 Otteluraportti

Honka pelasi kauden ensimmäisen tasapelinsä lauantaina Kuopiossa noustessaan Anna Auvisen maalilla 1-1 lukemiin ottelun viimeisen vartin aikana. Vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia, muttei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan viittä ottelua pidemmäksi.

Naisten Liiga 20.5.2017 Savon Sanomat Areena, Kuopio

Pallokissa – FC Honka 1-1 (0-1)

30. 0-1 Oma Maali
79. 1-1 Anna Auvinen

Honka jatkoi pitkiä vierasmatkojaan reissamalla Kuopioon. Joukkueen hyvä pelivire näkyi läpi ottelun ja espoolaisryhmä loi pelin aikana useita maalipaikkoja. Avausosumasta vastasi kuitenkin kotijoukkue. Kuopiolaisten keskitys Hongan maalin edustalle päätyi verkon perukoille lopulta Anna Auvisen jalasta. Ensimmäistä liigaotteluaan torjunut Pauliina Nuora joutui siis poimimaan pallon ensimmäistä kertaa verkonsa perukoilta.

Kotijoukkueen vahvin jakso ottelussa sattui juuri ensimmäisen jakson loppuun. Taukotulokseksi jäi kuitenkin savolaisten maalin johto.

Espoolaiset palasivat tauolta hyvällä vireellä ja vyöryttivät peliä Pallokissojen kenttäpuoliskolle. Pienet loukkaantumisten aiheuttamat muutokset aiempien otteluiden kenttäryhmityksessä eivät juuri tuntuneet peliin vaikuttavan vaan Honka painoi peliä kohti kotijoukkueen maalia. Viimeistely jätti kuitenkin tällä kertaa parantamisen varaa.

Kauan kaivattu tasoitusosuma tuli lopulta avausmaalin tehneen pelaajan toimesta. Hyökkäävään rooliin ottelun lopussa nostettu Auvinen puski Hongan tasoihin Pallokissojen maalin takatolpalta.

Maalipaikkojen ja peliesityksen valossa vierailijoita jäi varmasti lopputulos harmittamaan, sillä kolme pistetä olisi ollut tarjolla. Pitkän reissumatkan tuoma piste yläloppusarjan joukkueelta voi kuitenkin sarjan loppuvaiheissa osoittautua kallisarvoiseksi.

Pisteen myötä Honka nousi tasapisteisiin sarjaa johtavat TPS:n kanssa. HJK vaanii yhden pisteen päässä kolmantena. Hongan seuraava ottelu on juuri sarjaa johtavaa TPS:aa vastaan. Ottelu pelataan keskiviikkona 24.5. Tapiolassa.

Kommentit

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo antoi pelaajilleen tunnustusta:

”Olemme nyt pelanneet kaikki ensimmäisen kierroksen kaikki viisi vieraspelimatkaa. Pitempiä matkoja ovat olleet Kokkola, Oulu, Jyväskylä ja nyt Kuopio. Kentät ovat olleet hyvin vaihtelevia. Nämä huomioon ottaen olen tyytyväinen vieraspelikiertueeseen ja pelaajien tapaan valmistautua ja toimia yhdessä. Niistä saldona 10 pistettä. Mitä tulee tähän peliin niin joukkueelta hieno suoritus, että nousivat tasatulokseen vielä ottelun lopussa.

”Puolustimme mielestäni suhteellisen hyvin ja saimme pidettyä vastustajan maalia kohti tulevat laukaukset poissa. Tietysti pelin yksinkertainen logiikka on se että pitää saada enemmän maaleja kuin vastustaja ja sen puolesta joukkueen olivat eilen tasavahvoja. Ottelu oli meiltä hyvä vaikka emme täysin voittoon yltäneet ja todellakin pelaajien suoriutuminen kentällä lämmitti mieltä.”

”Meillä jatkuu todella tiivis ottelutahti ja näihin ruuhkiin olemme jo fyysisellä harjoittelulla valmistautuneet. Seuraavaksi vastaan asettuu TPS ja odotamme jo sitä peliä.”

Uransa ensimmäisen Naisten Liigan ottelun pelanneen Pauliina Nuoran ja kotiseuduillaan pelanneen Emilia Iskaniuksen mietteitä ottelun jälkeen:

Kokoonpanot

Pallokissat
Elsa Sulku, Janni Mönkkönen, Signy Aarna, Aino Kröger (46. Anni Hänninen), Jasmin Miettinen, Anni-Maija Kauppila, Paula Auvinen, Iida Laakkonen, Erika Winter, Eeva Kettunen (72. Sofia Haapakoski), Piia Jukarainen
vaihdossa: Nea Laitila, Ellen Rönkkö, Aada Tolvanen, Elina Kettunen, Veera Hakkarainen

Honka
Pauliina Nuora; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen (71. Emilia Iskanius); Henni Malinen, Sini Vehviläinen, Kaisa Ranki (66. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Paula Myllyoja, Aino Nurmi, Maija Välimaa, Suvi Kärkkäinen