Naisten Liiga 2017: ONS – FC Honka

ONS 0 - 3 FC Honka
13 touko 2017 - 14:00Castren TN, Oulu

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Lauantain Naisten Liigan ottelussa Oulussa, kohtaavat kaksi joukkuetta jotka ovat aloittaneet kauden hieman eri tahtiin. Kotijoukkue ONS:n alkukausi on ollut vaikea, joukkue on hävinnyt pelaamastaan kuudesta ottelusta viisi. Ainoa voitto tuli vieraskentällä GBK:sta. ONS on kuitenkin ehtinyt pelata vasta kaksi kotiottelua, ja näistä toisessa se laittoi sarjaa johtavan TPS:n tiukille. Pisteet menivät lopulta turkuun Julia Tunturin loppuhetkien 2-3 maalin myötä. ONS:n seitsemästä liigaosumasta kolmesta on vastannut Anna Olmala. Fanni Pietikäinen on tehnyt kaksi ja Anni Miettunen, sekä Heini Toivonen molemmat yhden. ONS:n joukkueessa nähdää vieralijoille tuttuja kasvoja, kun vielä viime kaudella Honkaa edustaneet Sonja Rajatalo ja Ida Ruuskanen siirtyivät taksi kaudeksi Ouluun.

Hongan kausi on vuorostaan lähtenyt viimekausia paremmin liikkelle. Sarjataulukossa toisena oleva espoolaisryhmä on neljän ottelun voittoputkessa, ja on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Viime viikonloppuna voitto irtosi Ilveksestä tiukan taistelun jälkeen. Hongan maalit ovat jakautuneet tasaisesti. Ilves-ottelussa maalitilinsä avannut Henni Malinen jakaa kahdella maalillaan sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä Sini Vehviläisen ja Linda Nymanin kanssa. Ella-Rosa Huusko, Milla Punsar, Henna Tenkanen ja juuri Naisten Liigan kuukauden pelaajaksi valittu Anna Auvinen ovat kaikki tehneet yhden osuman. Hongan joukkue sai viikolla tuoreen vahvistuksen kun Emma Koivisto palasi Yhdysvalloista ja liittyi mukaan joukkueeseen.

Honka ja ONS ovat kaikkiaan kohdanneet liigassa toistaiseksi yhdeksän kertaan. Viime kaudella ottelut olivat tasaisia. Tapiolan ottelu päättyi maalittomana ja Honka toi pisteet mukanaa Oulusta Krista Hakalan muutama minuutti ennen loppuvihellystä tulleen maalin turvin lukemin 1-2. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet liigassa yhdeksän kertaa. Oululaisilta on vielä avausvoitto saavuttamatta. Honka on voittanut otteluista kahdeksan. Ainoa pistemenetys on tuo viime kauden kotiottelussa pelattu maaliton tasapeli.

Päävalmentaja Luciano Posillipo odottaa innokaasti Oulun ottelua:

”Ouluun on aina kiva mennä pelaamaan. Se on hieno pohjoinen jalkapallokaupunki. Oulun kenttä on hyväkuntoinen ja iso, joten näemme huomenna laadukkaan pelin. ONS on nuori ja energinen joukkue, joka varmasti tulee alussa lujaa päälle. Siellä pelaa myös muutama ex-Honkalainen.”

#Meidän treeniviikkomme on ollut taas hyvin tavoitteellinen ja jokainen pelaaja on parantanut tekemistään entisestään. Luonnollisesti huomioimme tulevaa vastustajaa viikolla ja tiedämme, mutta pääpaino on aina meidän omassa tavassa harjoitella. Jokainen joukkueessamme tietää millaista tekemistä se vaatii arjessa, että pisteitä peleissä voitokkaasti saa. Ja saman mentaliteetin haluamme siirtää peleihin.”

Naisten Liigan ottelu ONS – FC Honka pelataan Castrenin kentällä 13.5. kello 14:00 alkaen.

Otteluraportti

FC Honka otti jo neljännen perättäisen voittonsa kukistamalla ONS:n Oulussa lukemin 0-3. Espoolaisryhmä iski vahvan avausjakson loppuun kolme osumaa eikä enää päästänyt kotijoukkuetta peliin mukaan.

Naisten Liiga 13.5.2017 Castren TN, Oulu

ONS – FC Honka 0-3 (0-3)

29. 0-1 Sini Vehviläinen rp.
38. 0-2 Ella-Rosa Huusko (Henni Malinen)
40. 0-3 Milla Punsar (Vehviläinen)

Yleisöä: 110

Ottelun avauspuolikas oli vierailijoilta vahva esitys. Joukkue piti palloa ja loi useita tilanteita oululaisten maalin edustalle. Avausosuma tuli puolen tunnin pelin jälkeen. Anna Auvinen lähetti omalta kenttäpuoliskoltaan pitkän pystypallon rangaistusalueen rajalle Milla Punsarille. Milla haastoi alueen reunalla ONS-puolustajan, joka joutui rikkomaan. Sini Vehviläinen ei tuomitusta rangaistuspotkusta erehtynyt, vaan ampui kauden kolmannen liigaosumansa varmasti maalin vasempaan alanurkkaan.

Honka tuplasi johtonsa kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen. Anna Vlasoff avasi peliä vasempaan laitaan Henni Maliselle, joka pelasi seinäsyötön Punsarin kanssa ja eteni sisään kotijoukkueen rangaistusalueelle. Lyhyt syöttö takaviistoon löysi Ella-Rosa Huuskon, joka ampui ensimmäisellä kosketuksellaan pallon maalin takanurkkaan.

Vain pari minuuttia tästä, ja ero kasvoi jo kolmeen maaliin. Avausmaalin tehnyt Vehviläinen antoi oikeasta laidasta pitkän pallon yli kotijoukkueen puolustuslinjan jonne Punsar oli tehnyt pystyjuoksun. Millan ensimmäinen kosketus vei pallon ohi pitkälle vastaan tulleen maalivahti Sonja Rajatalon, ja tämän jälkeen oli helppo työ viedä pallo tyhjään maaliin. Loppunumerot olivat siis taululla jo ennen avausjakson loppua.

Toiselle jaksolle ONS pääsi ajoittain hieman paremmin peliin mukaan, mutta vierasjoukkueen pyöritti edelleen peliä. Tällä kertaa viimeistelyssä ei enää onnistuttu.

Kotijoukkueen paras maalipaikka syntyi kun Aada Törrösen nosto lingan taakse löysi rangaistusalueelta Heini Toivosen. Paula Myllyoja Hongan maalilla venyi kuitenkin upeaan torjuntaan maalinsa etutolpalla.

Honka siirtyi voittonsa myötä Naisten Liigassa nyt toiselle sijalle. Ensi viikonloppuna vierasmatkat jatkuvat, kun joukkue matkustaa HJK:n kaataneen Pallokissojen vieraaksi Kuopioon.

Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo haastavasta alkumatkasta ja onnistuneesta harjoitusviikosta:

”Ottelu oli jo kello 14, joten lähtö peliin oli äärimmäisen aikaisin huomioiden, että kaupunkien välissä on noin 600 kilometriä. Alkuun oli vielä pientä ongelmaa junan lämmityksen kanssa ja hiki virtasi pelkästään istuessa. Kiitos VR:n avuliaan konduktöörin, pääsimme inhimillisiin lämpötiloihin parin tunnin jälkeen. Itse valmistutuminen matkan aikana sujui pelaajilta hyvin tunnollisesti ja ammattimaisesti. Oulussa järjestelyt olivat sitten viimeisen päälle ja asiat toimi kuten pitikin.”

”ONSilla on talentteja ja hyvä energinen joukkue, joten tiesimme, ettei ilmaiseksi Oulussa saa mitään. Ottelu onnistui meiltä erinomaisesti tuloksellisesti kuin pelillisesti. Mielestäni pelaajamme toimivat yhdessä hyvällä tasolla. Onnistuneeseen harjoitusviikkoon voimme olla yhdessä koko joukkueen voimin tyytyväisiä. Viikon aikana koko pelaajarinkimme sitoutui erinomaisesti siihen, että olisimme mahdollisimman valmiit viikon otteluun. Siinä onnistuimme loistavasti.”

Jo kauden neljännen nollapelinsä pelanneen Paula Myllyojan ja Yhdysvalloista kesäksi Honkaan palanneen – ja ottelun parhaaksi valitun – Emma Koiviston mietteitä ottelun jälkeen:

Kokoonpanot

ONS:
Sonja Rajatalo; Fanni Pietikäinen (46. Jenna Vääräniemi var.66), Satu Rousti, Onna Ketola var.74, Carla Koivikko, Ida Ruuskanen, Heini Toivonen var.90+1, Anna Olmala, Anni Miettunen, Aada Törrönen var.75 (76. Viivi Korkala), Roosa Immonen (76. Aura Autio)
vaihdossa: Iida Nurmos, Sara Haltimo, Aino Kela, Sini Toivonen

Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Suvi Kärkkäinen (66. Saara Lappalainen); Henni Malinen, Milla Punsar, Sini Vehviläinen (76. Krista Hakala); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Maija Välimaa, Emilia Iskanius, Pauliina Nuora