Naisten Liiga 2017: JyPK – FC Honka

JyPK 0 - 1 FC Honka
22 huhti 2017 - 14:00Viitaniemi TN

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

FC Hongan liigakauden toinen vieraspeli vie joukkueen Keski-Suomeen, sarjanousija Jyväskylän Pallokerhon vieraaksi. Vastustaja on Hongalle ennalta tuntematon, sillä joukkueet eivät ole kohdanneet Naisten Liigan historian aikana vielä kertaakaan.

JyPK on aloittanut sarjakauden kolmella tappiolla. HJK:lle ja Pallokissoille koettujen vierastappioiden lisäksi joukkue hävisi kotonaan GBK:lle. Vaikka jyväskyläläisryhmä on Hongalle tuntematon, on joukkueessa pari tuttuakin kasvoa. Sekä Ia-Beate Liljedahl, että Linda Norrena ovat pelaajaurallaan pelanneet myös Hongan väreissä.

Honka on avannut kauden kahdella kotivoitolla ja yhdellä vierastappiolla. Kotona ovat kaatuneet Åland United ja HJK. Sarjajohtaja PK-35 Vantaa vei pisteet Myyrmäessä. Hongan kokoonpanossa nähdään pitkästä loukkaantumisesta paluutaan tekevä maalivahti Pauliina Nuora. Hän siirtyi Honkaan kaudelle 2016 juuri Jyväskylästä.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo pitää uuden vastustajan kohtaamista mielenkiintoisena:

”Mukava päästä liigassa uuteen kaupunkiin. JyPK pelasi hyvän kauden ykkösessä viime vuonna. Vastustaja on siis ennalta tuntematon ja tietomme heistä on muutaman liigapelin varassa. Sama tietysti vastustajalle. Meille ei sillä ole väliä, lähdemme tähänkin otteluun omalla tyylillämme. Meillä on hyvä treeniviikko takana ja lähdemme nälkäisinä jokaiseen peliin. Uskon, että Jyväskylässä nähdään hyvä ja laadukas peli. Pauliina on pitkästä aikaa mukana kokoonpanossa ja mikä hienointa, hänen kotikaupungissaan”, Luciano kertoo ennen ottelua.

Naisten Liigan ottelu JyPK – FC Honka pelataan lauantaina 22.4. klo 14:00 alkaen Viitaniemen tekonurmella.

Otteluraportti

Honka otti täyden pistepotin sarjanousija Jyväskylän Pallokerho vieraana lauantaina. Taisainen kamppailu säilyi maalittomana aina ottelun viimeisille minuuteille asti. Linda Nymanin ampuma rangaistuspotku takasi kuitenkin voiton espoolaisryhmälle.

Naisten Liiga 22.4. Viitaniemi TN

JyPK – FC Honka 0-1 (0-0)

88. 0-1 Linda Nyman (rp)

Yleisöä: 212

Ensimmäisen jakson hallinnasta vastasi vierasjoukkue Honka, joka loi muutamia tilanteita kotijoukkueen maalille. Paikoista huolimatta avausosumaa ei saatu aikaiseksi joten tauko alkoi maalittomassa tilanteessa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue piristyi ja ottelua käytiin ensimmäistä puoliskoa tasaisemmissa tunnelmissa molempien joukkueiden päästyä maalipaikoille. Maalia saatiin kuitenkin odottaa aivan loppuhetkille asti, ja silloinkin se syntyi erikoistilanteesta. Reilun tunnin jälkeen kentälle tullut Henna Tenkanen haastoi jyväskyläläisten puolustusta oikealla laidalla ja ajoi sisään rangaistusalueelle. Kotijoukke joutui rikkomaan Tenkasta aivan alueen rajalla ja pallo toimitettiin rangaistuspilkulle. Vetovastuun otti Linda Nyman, joka upotti pallon varmasti maalin vasempaan nurkkaan ohi maalivahti Pauliina Tähtisen.

JyPK ei ehtinyt enää maalin jälkeen toipua loppukiriin, vaan kolme pistettä matkasi Hongan mukana Espooseen. Hongan vierasmatkat jatkuvat ensi viikolla, jolloin matkakohteena on Kokkola ja vastustajana toinen sarjanousija GBK.

Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli tyytyväinen joukkueen esitykseen varsinkin avausjaksolla:

”Ensimmäinen pitkä vieraspeli. Peli oli meiltä suhteellisen hyvä, etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyvin tasapainoinen suoritus. Toisella jaksolla ottelu oli aika tasaisissa merkeissä, molemmat sai yrittää maalintekoa. Vaikka toisella jakson ensimmäiseen puoleen tuntiin emme luoneet niin paljon paikkoja kuin ensimmäisellä, saimme lopussa kuitenkin hyvin tilanteita aikaiseksi. Voittomaali tuli viimeisillä minuuteilla ja luonnollisesti hyvä meille näin.”

Katja Hakalan ja sadannen Naisten Liigan ottelunsa pelanneen Janni Laakson mietteet ottelun jälkeen:

Kokoonpanot

JyPK:

Pauliina Tähtinen; Ia-Beate Liljedahl (64. Tytti Jaakkola), Maria Alanko, Pihla Hiltunen, Laura Kattelus, Elina Seppälä (33. Lavdije Begolli), Tiina Tiainen, Gentjana Rochi, Marika Ritvanen, Tiia Mensonen, Henna-Riikka Honkanen

vaihdossa: Heta Markkuna, Santra Bernitz, Sanna Rein, Juuli Kainulainen, Katarina Tammimetsä

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Katja Hakala (76. Aino Nurmi); Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Milla Punsar, Kaisa Ranki (63. Henna Tenkanen); Sini Vehviläinen (63. Ella-Rosa Huusko)

vaihdossa: Pauliina Nuora, Krista Hakala, Emilia Iskanius, Suvi Kärkkäinen