Naisten Liiga 2017: Ilves – FC Honka

Ilves 1 - 3 FC Honka
08 heinä 2017 - 14:00Tammela Stadion

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Neljän pääkaupunkiseudulla pelatun ottelun jälkeen FC Honka lähtee taas reissun päälle, kun jokkue matkaa lauantaina Tampereella Ilveksen vieraaksi.

Kotijoukkue Ilves on aloittanut kauden vaihtelevasti. Voittoja joukkueella on kuusi kappaletta, mutta yhtä monta kertaa on tamperelaisryhmä poistunut ottelusta tappio niskassaan. Neljässätoista liigaottelusta kasaan kerätyt 20 pistettä oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa viimeiseen ylemmän loppusarjan paikkaan. Takana vaanii hyvään vireenseen päässyt JyPK vain kolmen pisteen päässä. Toisaalta HJK, ja sarjataulukon neljäs sija, on myös vain kolmen pisteen päässä tamperelaisista.

Viiden ottelun voittoputken jälkeen Ilveksellä on takanaan hieman vaikeampi jakso. Joukku otti pisteen TPS:ltä, mutta on sen jälkeen kokenut tappiot sekä Pallokissoille, että PK-35 Vantaalle. Tupsukorvien maalinteosta on päävastuun ottanut Roosa-kolmikko Roosa Ärväs (8 maalia), Rosa-Tuulia Mikkola (5) ja Roosa Tuominen. Maaria Rothilla ja Eini Vesaniemellä maaleja on toistaiseksi kaksi kappaletta.

Viime kierroksella sarjajohtoon siirtynyt Honka on puolestaan neljän ottelun voittoputkessa. Joukkue on saanut pelata ottelut kotimaisemissa, joten nyt on taast totuteltava matkapelien tuomiin lisähaasteisiin. Edellinen reissupeli Åland Unitedin vieraana päättyi ahvenanmaalaisten 1-0 voittoon. Hongan aseena tämän kauden liigassa on ollut vahva puolustus, ja joukkue onkin onnistunut pitämään maalinsa puhtaana joka toisessa liigaottelussaan. Toisessa kenttäpäädyssä maaleja on iskenyt Hongasta eniten Sini Vehviläinen, joka on osunut kuudesti. Ella-Rosa Huuskon ja Henni Malisen maalisarake näyttää neljää.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Honka oli parempi Tapiolan Urheilupuiston tekonurmella siirryttyään toisella jaksolla jo 3-0 johtoon. Linda Nymanin ja Henni Malisen (2) maaleilla. Ilves laittoi kuitenkin pelin tiukaksi tultuaan lyhyen ajan sisään maalin päähän Rosa-Tuulia Mikkolan kahden maalin myötä. Espoolaisryhmä otti kuitenkin kotivoiton lopulta lukemin 3-2.

Hongan Emilia Iskanius odottaa lauantain ottelusta viihdyttävää peliä, ja korostaa jokaisen ottelun tärkeyttä:

Lauantaina matkataan Tampereelle Tammelan viheriölle, jossa Ilves kissat eivät varmasti hevillä pisteitä luovu. Tulossa on vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, niin kuin viimeisimmät kohtaamisetkin ovat olleet. Futis on parasta paikan päällä, joten tulkaa ihmeessä kannattamaan FC Honka voittoon!”

”Kausi on menny tähän asti tosi hyvin, niinkun sarjataulukko näyttää. Jokainen peli ja piste on kuitenkin tärkeä. Mikään ei tule ilmaiseksi, joten päivä ja ottelu kerrallaan mennään eteenpäin. Katsotaan kauden päätteeksi minkä värinen mitali killuu kaulassa”

Ilveksessäkin uransa aikana pelannut Kaisa Ranki odottaa kohtaavansa taistelevan kotijoukkueen, mutta uskoo omiensa suorittamiseen:

”Tampereelle on aina kiva mennä pelaamaan, siellä on hyvä futiskulttuuri ja Tammelan nurmikin on yleensä aina hyvässä kunnossa. Ilves tulee varmasti kovalla sykkeellä peliin ja taistelee pisteistä ja paikasta yläloppusarjassa.”

”Uskon että Ilves kaatuu meidän omalla peruspelillä. Jokainen hoitaa tonttinsa ja pelataan joukkueena, niin pisteet lähtevät Espooseen.”

”Odotan hyvää suorittamista meidän joukkueelta ja että kentällä nähdään vauhdikas ja taisteleva Honka. Samaan aikaan Tampereella on SM-viikko ja monessa lajissa ratkotaan Suomen mestaruuksia. Toivottavasti urheilukansa löytää myös Tammelaan seuraamaan peliä.”

Naisten Liigan ottelu Ilves – FC Honka pelataan Tammelan Stadionilla lauantaina 8.7 kello 14:00 alkaen.

Otteluraportti

FC Hongan voittoputki kasvoi lauantaina jo viiteen otteluun kun Ilves kaatui Tammelan helteessä lukemin 1-3. Saara Lappalainen vei liigauransa avausosumalla vierailijat tauolle maalin johtoasemassa. Nea Lehtola toi puolestaan kauden ensimmäisellään kotijoukkueen toisen jakson alussa tasoihin. Espoolaiset kuitenkin karkasivat lopulta Anna Auvisen ja Ella-Rosa Huuskon maaleilla voittoon.

Naisten Liiga 8.7. Tammela Stadion

Ilves – FC Honka 1-3 (0-1)

20. 0-1 Saara Lappalainen (Kaisa Ranki)
51. 1-1 Nea Lehtola
56. 1-2 Anna Auvinen (Lappalainen)
75. 1-3 Ella-Rosa Huusko

Yleisöä: 323

Tammelan laadukas nurmialusta ja mukava yleisömäärä loivat lauantaipäivän otteluun hyvät lähtökohdat. Kesän ensimmäinen helteisen sään peli toi ainakin vierailijoille hieman lisähaastetta ja se saattoi näkyä espoolaisten otteissa alkuminuuteilla.

Vierailijat loivat kuitenkin jo ennen avausosumaa muutaman paikan tupsukorvien maalille. Sini Vehviläinen, Anna Vlasoff ja Kaisa Ranki pääsivät kukin koettelemaan Annika Laihasen valmiustilaa kotijoukkueen maalilla.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi erikoistilanteesta. Linda Nymanin kulmapotku päätyi Kaisa Rankin pään kautta maalin edustalle päivystäneelle Saara Lappalaiselle, joka siirsi ensimmäisellä kosketuksellan uransa ensimmäisen liigamaalin kotijoukkueen puolustajien välistä.

Hongalla oli avausjakson aikana paikkoja lisätä johtoaan, mutta Laihanen maalillaan piti lukemat tiukkoina. Lähimmäksi vierailijoista pääsi Marianna Tolvanen, joka karkasi tamperelaisten puolustukselta ja ampui vasemmallaan ylärimaan. Tauolle siirryttiin espoolaisten maalin johtoasemassa.

Ilves tuli toiselle puolikkaalle pirteällä ilmeellä. Heti tauon aluksi Nea Lehtola ampui kovan kierteisen laukauksen lyhyenä vapaapotkun jälkeen kohti Hongan maalia. Paula Myllyoja onnistui kuitenkin nyrkkeilemään pelivälineen yli maalin. Hetkeä myöhemmin sama tilanne toistui Hongan harhasyötön jälkeen. Tällä kertaa Lehtolan laukaus tuli hieman lähempää eikä Myllyojan torjunta enää riittänyt pitämään pelivälinettä maaliviivan oikealla puolella. Lehtolan kauden ensimmäinen, ja uran toinen, liigamaali oli tosiasia.

Jos kaksi ensimmäistä osumaa tuli tuoreiden liigamaalintekijöiden toimesta, on päivän kolmannen tekijällä niitä sitten tilillään enemmän kuin kenelläkään muulla Naisten Liigaa tällä hetkellä pelaavista. Pomppivaan palloon ehti ensimmäisenä Anna Auvinen, joka puski lähietäisyydeltä kauden neljännen, ja liigauransa 87. maalinsa.

Hongan kolmaskin osuma tuli käytännössä erikoistilanteen jälkeen. Nymanin antama kulmapotku jäi pitkäksi aikaa pöyrimään Ilveksen päätyyn ja lopulta Emma Koivisto onnistui siirtämään pallon maalin edustalle, josta viisi minuuttia aiemmin kentälle tullut Ella-Rosa Huusko jatkoi pelivälineen verkon perukoille.

Lisämaaleja ei Tampereen auringonpaisteessa nähty. Honka säilytti siis sarjajohtonsa pisteen erolla lauantaina Åland Unitedin kaataneeseen TPS:ään.

Tilannekooste

Kommentit

Maalipuita kolistelleen Marianna Tolvasen ja jälleen täydet minuutit Hongan puolustuksessa kellottaneen Anna Vlasoffin kommentit Tammelan nurmelta:

Kokoonpanot

Ilves

Annika Laihanen; Julie Forss, Sini Lauermaa, Anniina Pohjoismäki, Jade Bergius var.55 (74. Heidi Rannikko), Roosa Ärväs, Aino Rasinen (66. Sara Kattainen), Maaria Roth, Eini Vesaniemi, Johanna Salmijärvi, Nea Lehtola
vaihdossa: Sara Inget, Roosa Tuominen, Sanni Ojanen

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen ; Henni Malinen, Sini Vehviläinen var.49 (66. Ella-Rosa Huusko), Marianna Tolvanen (86. Emilia Iskanius); Kaisa Ranki (61. Milla Punsar)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Suvi Kärkkäinen, Iida Ranin, Krista Hakala