Naisten Liiga 2017: HJK – FC Honka

HJK 0 - 1 FC Honka
17 kesä 2017 - 19:17Telia 5G Areena

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Naisten Liiga palaa maaottelutauolta viikonloppuna. Lauantaina pelattava kierros on samalla Suomi 100 -juhlakierros. Hongalle lisämakua kierrokseen tuo paikalliskamppailu, kun joukkue matkaa naapurikaupunkiin paikallisvastustaja Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi.

Sarjassa neljäntenä olevan HJK:n alkukausi on ollut kaksijakoinen. Joukkue nappasi isoja ”päänahkoja” kaatamalla hallitsenvan mestarin PK-35 Vantaan kotona puhtaasti lukemin 2-0 ja aiheuttamalla sarjaa johtavalle TPS:lle sen kauden toistaiseksi ainoan tappion. Helsinkiläisten kone alkoi kuitenkin hieman yskähtelemään ennen sarjataukoa kun pistesaldo lisääntyi kolmella viime kierroksella kahden pisteen verran. Vahvasti puolustaneen joukkueen maaleista neljä on tehnyt kapteeni Essi Saino. Moona Talka ja Vilma Hakala ovat molemmat osuneet kahdesti. HJK sai hieman ennen sarjataukua lisävahvistuksen, kun Honkaakin urallaan edustanut Tia Hälinen palasi Espanjasta joukkueen vahvuuteen.

Hongan maaottelutauko alkoi hieman eri tunnelmissa kun joukkue kaatoi PK-35 Vantaan kotonaan lukemin 1-0 ja katkaisi samalla neljän ottelun voitottoman jakson. Joukkue on viikonlopun vastustajansa tavoin puolustanut vahvasti ja on toistaiseksi liigassa vähiten maaleja päästänyt joukkue seitsemällä osumalla. HJK on tässä tilastossa kolmantena. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin tehneet sarjasijoitukseensa nähden vähän osumia. Honka on 16 maalillaan kyseisen tilaston jaetulla viidennellä tilalla, tehtyään lähes puolet sarjaa johtavaa TPS:ää vähemmän maaleja. Hongan maaleista neljä on ampunut Sini Vehviläinen. Anna Auvinen, Henni Malinen, Milla Punsar, Ella-Rosa Huusko ja Linda Nyman ovat kaikki osuneet kahdesti.

Joukkueet ovat kohdanneet sarjassa tällä kaudella jo kertaalleen. Honka oli maalin verran parempi Tapiolan Urheilupuiston tekonurmella huhtikuussa. Hongan maaleista vastasivat Auvinen ja nyt loukkaantuneena oleva Punsar. HJK:n ainokaisen iski Vilma Hakala.

Joukkueet ovat kohdanneet Naisten Liigan historian aikana – eli vuodesta 2007 – kaikkiaan 27 kertaa. Honka on näistä otteluista poistunut voittajan 13 kertaa, HJK puolestaan kuudesti ja 8 kertaa on pisteet tasattu. Vaikka joukkueet ovat tällä kaudella tehneet maaleja vähäisesti ei keksinäisissä otteluissa ole jääty maaleitta kuin kerran. Päin vastoin paikalliskamppailut ovat keskimäärin olleet maalirikkaita. Osumia on tehty keskimäärin päälle 2,8 kappaletta ottelua kohden.

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo tauon sujuneen suunnitellusti:

”Tauko meni hyvin, saimme palautua joka osa-alueella. On ollut hienoa päästä taas harjoittelemaan täysi viikko ja maksimoimaan kykyjämme pelata.”

”Paikallispeli on monella tapaa hieno tapahtuma. Niin kuin jokaiseen peliin, olemme valmiit pelaamaan ketä vastaan vain tiettyjen periaatteiden mukaisesti. Pientä yksityiskohtaista viilausta aina vastustajan mukaan. Olemme yhdessä pelaajien kanssa luoneet määrätietoisen ja laadukkaan harjoittelukulttuurin niin, että luotamme itseemme joka osa-alueella. Pelit ovat sitten yksittäisiä tapahtumia, joissa pitää ajoittain sopeutua. Pelit on hienoja hetkiä ja melkein enemmän minua jännittää miten meidän arkiset treenit menee kuin pelit,” Posillipo naurahtaa.

Naisten Liigan Suomi 100 -juhlakierroksen ottelu HJK – FC Honka pelataan Telia 5G areenalla lauantaina 17.6. kello 19:17 alkaen.

Otteluraportti

FC Honka otti toisen peräkkäisen paikalliskamppailuvoiton kaatamalla HJK:n Helsingissä lukemin 0-1. Suomi 100 -juhlaottelusta otetun voiton myötä Honka nousi sarjataulukossa toiseksi, kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta TPS:sta.

Naisten Liiga, 18.6.2017 Telia 5G Areena

HJK – FC Honka 0-1 (0-0)

64. 0-1 Henni Malinen (Saara Lappalainen)

Yleisöä: 313

34533924354_b1195eac1d_o

Kokeneet Kaisa Ranki ja Maiju Hirvonen taistelivat joukkueidensa keskikentällä.

Ottelun juoni oli lähes läpi ottelun sama. Kotijoukkue piti palloa vierailijoita enemmän ja pyrki murtautumaan espoolaisten vahvan puolustuksen läpi. Honka kuitenkin onnistui pitämään helsinkiläiset pääosin vaarallisilta maalipaikolta pois.

Avausjakson paras paikka tuli reilun puolen tunnin jälkeen kotijoukkueelle, kun Vilma Hakala murtautui Hongan rangaistusalueen sisään ja ampui kohti takanurkkaa. Paula Myllyoja onnistui kuitenkin kääntämään vedon juuri ja juuri Hongan kannalta tolpan oikealle puolelle.

35337387066_06661e8b83_o

Toinen jakso oli avausjakson kaltainen. HJK prässäsi  koko pelin ajan ylhäältä ja teki Hongan pelinavaamisesta vaikeaa. Toiselle jaksolle Honka sai avauspeliinsä hieman paremmin otetta, ja onnistui purkamaan HJK:n kovan paineen muutamaan otteeseen tyyllikkäästi.

Reilun tunnin pelin jälkeen kotijoukkue sai vapaapotkun joka jäi pitkään pyörimään Hongan rangaistusaluuen sisälle. Vain hetkiä myöhemmin tapahtui toisessa kenttäpäädyssä. Hongan nopea hyökkäys lähti Paula Myllyojan näpeistä. Heitto tavoitti Linda Nymanin, joka puolestaan jatkoi pallon nopeasti ylöspäin Saara Lappalaiselle. Lappalaisen pitkä ristipallo tavoitti täydessä vauhdissa Henni Malisen, joka ajoi sisään HJK:n rangaistusalueen sisään. Malinen harhautti eteen tulleen Katarina Naumasen ja ampui tarkan kovan vedon takanurkkaan ohi Minna Meriluodon.

34989854620_6ae63da23a_o

Kotijoukkueella oli mahdollisuutensa tasoitukseen. Vajaa kymmenen minuuttia avausosumasta pääsi Tia Hälinen laukomaan vaarallisesti hyvältä paikalta. Veto kuitenkin suuntautui suoraan Myllyojan syliin. Hetkeä myöhemmin Hongan Janni Laakso siivosi pallon lähes maaliviivalta HJK:n kulmapotkun jälkeen.

Kotijoukkueen nostaessa pelaajia ylös, tuli Hongalle lisää tilaa vastahyökkäyksiin. Emma Koivisto pääsi kertaalleen nokikkain Meriluodon kanssa, mutta HJK-vahti sai jalkansa väliin. Toisella jaksolla kentälle sisään tullun Marianna Tolvanen pääsi myös ampumaan pariin otteeseen.

HJK ei painostuksestaan huolimatta maalinteossa onnistunut. Hongan puolustus taisteli jälleen urautuvasti ja joukkue pelasi jo kuudennen nollapelinsä. Hongalla on seuraavaksi edessä kaksi kotipeliä. Keskiviikkona vieraaksi saapuu JyPK reilu viikoa myöhemmin GBK.

Kommentit

Ottelun ainokaisen iskeneen Henni Malisen ja toisen peräkkäisen nollapelin pelanneen Paula Myllyojan mietteet pelin jälkeen:

Kokoonpanot

HJK

Minna Meriluoto; Ella Rinta-Filppula, Juulia Grönlund, Maiju Hirvonen, Vilma Hakala, Essi Sainio, Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen, Tessa Rinkinen (68. Moona Talka), Tia Hälinen var.29
vaihdossa: Alice Wiksten, Ella Alakomi, Rebecca Kindstedt, Emilia Ukkonen, Sanna Mäki, Ida-Sofia Helppikangas.

Honka
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Sini Vehviläinen (77. Vera Saastamoinen), Kaisa Ranki (90+2. Emilia Iskanius ; Ella-Rosa Huusko (56. Marianna Tolvanen)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Suvi Kärkkäinen, Henna Tenkanen

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

HJK - FC Honka 0-1, Naisten Liiga