Naisten Liiga 2017: FC Honka – PK-35 Vantaa

FC Honka 1 - 0 PK-35 Vantaa
01 kesä 2017 - 19:00Tapiolan Urhelupuisto TN, Espoo

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Naisten Liigan 11. kierroksen ottelussa FC Hongan vastustaksi asettuu on viime kauden mestari ja tämän hetken sarjakakkonen PK-35 Vantaa.

PK-35 Vantaa on takkuisen kevään jälkeen yltynyt hirmuvireeseen, sillä kolmessa viime ottelussa saivat GBK, ONS ja Pallokissat kyytiä yhteismaalein 15-0. Niinpä vantaalaiset ovatkin vain kolme pistettä kärki-TPS:n perässä ja Honka puolestaan on samat kolme pistettä jäljessä. Tuohon väliin mahtuu HJK, joka on pisteen edellä espoolaisia. Niinpä edessä onkin todella kuuden pisteen ottelu.

PK-35 Vantaa on saanut oman kesätyöläisensä, kun Tia Painilainen liittyi kesäkuukausiksi kokoonpanoon. Maalivahtirintamalla on ollut hieman loukkaantumishuolia, mutta vantaalaiseen tapaan aukot on paikattu laadukkailla junioreilla. Niinpä juuri 16 vuotta täyttänyt Emma Immonen nollasi tyylikkäästi Pallokissat edellisellä kierroksella.

Joukkueen maalipörssissä jylläävät silti totutut nimet, kun Kaisa Collin on paukuttanut 9 maalia sekä Sanna Saarinen 7 osumaa. Lisäksi Netta Koso ja Roosa Bröijer ovat onnistuneet kolmesti.

Edellisellä kierroksella vantaalaisryhmästä loukkaantumisen vuoksi joukkueesta puuttuivat Velma Oikarinen, Ronja Ikonen ja Ashley Riefner.

FC Honka aloitti puolestaan kauden hyvin, mutta viime peleissä on tuloksellinen peli takunnut. Ahvenanmaaltakin jäi luu kouraan, kun Åland United kuittasi avauskierroksen Honka-tappionsa tehden puolestaan voittomaalin aivan ottelun lopussa. Hongan tulevaisuuden kannalta positiivinen asia oli pitkän tauon jälkeen Maarianhaminassa kentälle palannut Marianna Tolvanen.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtaa Sini Vehviläinen kolmella osumalla ja kaksi kertaa verkkoja ovat heilauttaneet Henni Malinen, Linda Nyman, Anna Auvinen, Ella-Rosa Huusko ja Milla Punsar.

FC Hongasta loukkaantuneena puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilaat Katja Hakala ja Milla Punsar

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat olleet vantaalaisvoittoisia, sillä PK-35 Vantaa on vienyt täyden potin 13 kertaa Hongan neljää vastaan. Tasapelejä on tahkottu myös neljästi ja maaliero on vieraiden eduksi 44-21. Kevään ottelu Myyrmäessä päättyi tiukan taistelun jälkeen 1-0 kotijoukkueelle Sanna Saarisen osumalla.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo odottaa innolla paikallisvastustajan kohtaamista:

”Ihan loistava peli tulossa. Mielestäni olemme muuntautuneet aika paljonkin meidän edellisistä kohtaamisista, joten mielenkiintoista nähdä valmentajankin silmin, näyttääkö kohtaaminen jotenkin erilaiselta. Neljäs peli molemmille parin viikon sisään, uskoisin kuitenkin että me tulemme olemaan hyvällä energialla liikkeellä. Pelissä on sekin mielenkiintoista, että meillä on ollut kolme täysin erilaista vastustajaa vastassa viime peleissä ja PK on taas hyvin erilainen kuin edelliset.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan 1.6.2017 kello 19:00 alkaen ja siihen on vapaa pääsy.

Otteluraportti

FC Honka palasi voittokantaan kaatamalla paikallisvastustaja PK-35 Vantaan torstaina Tapiolan urheilupuiston tekonurmella. Tasaisen kamppailun ainokaisen iski Sini Vehviläinen reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen

Naisten Liiga, 1.6.2017 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-0 (1-0)

23. 1-0 Sini Vehviläinen (Henni Malinen)

Yleisöä: 271

34997319356_56d35e75eb_o

Kaisa Collinin pusku päätyy Paula Myllyojan näppeihin.

Avausjakso pelattiin tasaisissa tunnelmissa. Vieraileva vantaalaisryhmä piti palloa kotijoukkuetta enemmän, mutta myös espoolaisilla oli omat hyvät vahvat jaksonsa. Ottelun ensimmäinen hyvä maalipaikka syntyi vajaan parinkymmenen minuutin jälkeen kun vantaalaisten Netta Koso keskitti vasemmalta ja Kaisa Collin pääsi vapaasti puskemaan Hongan maalin edustalta. Pusku suuntautui kuitenkin kohti maalivahti Paula Myllyojaa.

Viisi minuuttia myöhemmin Honka siirtyi johtoon. Henni Malinen sai pallon haltuunsa vierailijoiden kenttäpuoliskolla, eteni kohti keskustaa ja pelasi lyhyen syötön Sini Vehviläiselle. Vehviläinen toi palloa hieman eteenpäin ja ampui kauden neljännen liigaosumansa voimalla noin 25 metristä PK:n maalin kattoon yli Henriikka Mäkelän.
Jakson lopussa molemmilla oli vielä paikkansa. Vantaalaisten kapteeni Sanna Saarinen pääsi pienestä kulmasta vetopaikkaan. Hyvin läpi ottelun pelannut Myllyoja torjui matalan vedon kulmapotkuksi. Toisessa päässä puolustajan tontiltaan noussut Emma Koivisto eteni rangaistusalueelle, mutta Tiia Peltonen ehti peittämään vaarallisen vetopaikan.

34997318716_cb29d2b71b_o

Sini Vehviläinen ampuu voittomaalin Tia-Maria Jaakonsaaren estelyistä huolimatta.

Toisella jaksolla asetelmat olivat selvät. Kotijoukku antoi pallonhallinnan vantaalaisille, ja pyrki puolustamaan johtoasemaansa, ja iskemään ajoittain vastahyökkäyksillä. Kurinalainen puolustus toimi hyvin eivätkä vierailijat päässeet hyville maalipaikoille kuin harvoin. Toisaalta omat hyökkäykset ja pallonhallinta olivat harvassa joten peliä pelattiin suurilta osin Hongan kenttäpuoliskolla.

Yksi PK-35 Vantaan toisen jakson vaarallisimmista maalipaikoista tuli ylös nousselle Peltoselle, joka vajaan tunnin kohdalla ampui kohti etunurkkaa. Myllyoja oli jälleen valppaana ja ehti vedon tielle. Myös Collin aiheutti pariin otteeseen Hongan puolustukselle sydämentykytyksiä, mutta tällä kertaa Naisten Liigan maalipörssin toisella sijalla oleva hyökkääjä jäi ilman osumia.

35037514935_3873c1b643_o

Saara Lappalainen piti Olga Ahtisen pimennossa.

Ottelun loppupuolella nähtiin myös tälle kaudelle uusi Honka-pelaaja, kun viime kaudella joukkuetta edustanut Vera Saastamoinen palasi pelikentille.

Vantaalaiset painoivat peliä loppua kohti vaarallisesti Hongan maalin edustalle, mutta tasoitusta ei nähty. Hongan uhrautuva taistelu ja hyvin toteutettu pelisuunnitelma piti vieralijoiden parhaimmat aseet kurissa. Hongan joukkue onnistui laajalla rintamalla. Myllyojan lisäksi puolustuslinja Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso ja Emma Koivisto sekä keskikentän keskustan parivaljakko Linda Nyman ja Saara Lappalainen taistelivat palloista ahkerasti. Laiturit Malinen ja Henna Tenkanen maalintekijä Sini Vehviläisen ohella putosivat tarvittaessa tukemaan puolustajia ja hyökkäyspäässä Ella-Rosa Huusko voitti kaksinkamppailuja ja antoi joukkueelleen hengähdystaukoja pitämällä palloa hyökkäyspäässä. Vaihdosta sisään tulleet Saastamoinen ja Emilia Iskanius toivat tarvittavaa lisäenergiaa loppuhetkien taisteluun.

Hongan voiton myötä joukkueet lähtevät maaottelutauolle tasapisteissä, neljä pistettä sarjaa johtavaa TPS:ää perässä.

34873238732_742622e3cc_o

Ella-Rosa Huusko voitti joukkueellen palloja hyökkäyspäässä. Kuvassa vastassa Tiia Peltonen.

Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo iloitsi pelaajiensa tavasta noudattaa sovittua pelitapaa.

”Ottelutahti on ollut kova ja suoraan sanottuna raskas, huomioiden, että pelaajat ja valmentajat käyvät päivätöissä. Kaikille työssäkäyville se on tietysti sama. Tämä on ollut pelkkää valmistautumista ja palautumista sekä vireystilan optimointia. Aika kiva fiilis kun päästään taas melkein normaaliin viikkorytmiin tauon jälkeen. Osalle pelipaikoista tehtiin vähemmän rotaatiota näiden muutaman viikon aikana ja heiltäkin hyvä tasonpitäminen ottelusta toiseen. Amatööristatuksella pelaaville maajoukkuepelaajille tämä on tietysti aika äärimmäinen rupeama maajoukkuereissun aikaeron, harjoittelun ja ottelun vuoksi. Nekin on sitten hyviä kokemuksia.”

”Mutta mitä tulee eiliseen peliin niin PK-35 oli taas hyvin erilainen vastustaja mitä aikaisemmat tässä otteluputkessa. Valmistautumisaika oli lyhyt ja kun vastustaja on taas erilainen niin pelaajat pystyivät siitä huolimatta noudattamaan haluttua tapaa pelata. Eilen korostui tietynlainen roolien selkeys ja mielestäni ne olivat erinomaisella tasolla. Teimme puolustussuuntaan tarvittavan sen mukaan miten ottelu eteni. Hyökkäysten rytmitys onnistui hyvin ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla juoni oli sitten hieman eri. Kolme pistettä on loistava suoritus pelaajilta tähän saumaan. Tauko tulee nyt hyvään paikkaan ja kohta jatkamme taas harjoittelua kohti seuraavaa peliä.”

Hongan kapteeni Anna Auvisen sekä voittomaalin iskeneen Sini Vehviläisen mietteet pelin jälkeen:

Kokoonpanot

Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Sini Vehviläinen (85. Emilia Iskanius), Henna Tenkanen ; Ella-Rosa Huusko (85. Vera Saastamoinen)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Krista Hakala, Aino Nurmi, Suvi Kärkkäinen, Maija Välimaa

PK-35 Vantaa:
Henriikka Mäkelä; Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Olga Ahtinen, Netta Koso, Kaisa Collin, Sanna Saarinen var.79 (90. Eva Nyström), Elina Salmi (56. Roosa Toivanen), Selina Mustajoki (78. Mette Barck), Tia-Maria Jaakonsaari, Roosa Bröijer
vaihdossa: Tia Painilainen, Emma Immonen, Ella Hopponen, Ida Raustola

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - PK-35 Vantaa 1-0, Naisten Liiga