Naisten Liiga 2017: FC Honka – ONS

FC Honka 6 - 0 ONS
16 heinä 2017 - 13:00Tapiolan Urheilupuisto

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

Naisten Liigan ”runkosarjaa” on pelaamatta kolme kierrosta. Hongan seuraava vastustaja on ONS joka matkaa vierailulle Tapiolaan sunnuntaina.

ONS on sarjassa yhdeksäntenä ja se on jo menettänyt mahdollisuutensa yläloppusarjapaikkaan. Silti joukkueella on edelleen tähtäimessä nousta pois karsijan paikalta, sillä ero edellä olevaan Åland Unitediin kaventui viiteen pisteeseen hienolla 3-0 voitolla Pallokissoista kahdella Aada Törrösen maalilla sekä Roosa Immosen liigadebyyttimaalilla.

Joukkueen paras maalintekijä on neljästi osunut Anna Olmala. Onna Ketolalla on kolme tehtyä maalia ja kahdesti ovat onnistuneet Fanni Pietikäinen, Heini Toivonen, Anni Miettunen sekä Aada Törrönen.

Maalivahti Sonja Rajatalo sekä puolustaja Ida Ruuskanen siirtyivät Hongasta viime kauden päätteeksi ONS-paitaan.

FC Honka on nyt viiden ottelun voittoputkessa ja tuon myötä ovat espoolaiset nousseet piikkipaikalle. Tosin TPS ja PK-35 Vantaa vaanivat tuntumassa ainoastaan pisteen välein. Viime kierroksella haki Honka täyden pistepotin Tampereelta 3-1 voitolla Ilveksestä. Maalitehtailussa onnistuivat debyyttimaalinsa tehnyt Saara Lappalainen, Anna Auvinen ja Ella-Rosa Huusko, joka nousi samalla Hongan sisäisen maalipörssin kakkoseksi viidellä osumalla. Kärkipaikkaa pitää kuudesti osunut Sini Vehviläinen ja kolmantena ovat neljän maalin Henni Malinen sekä Anna Auvinen.

ONS pelaa Naisten Liigassa viidettä kauttaan ja se on onnistunut nappaamaan Hongalta vasta yhden pisteen. Hongalla on keskinäisistä otteluista 9 voittoa ja maaliero on espoolaisten hyväksi 31-5. Tämän vuoden kevään ottelu päättyi Hongan 3-0 voittoon Ella-Rosa Huuskon, Sini Vehviläisen ja Milla Punsarin maaleilla.

Hongan Iida Ranin odottaa kohtaavansa sunnuntaina taistelevan vastustajan:

”Sunnuntaina taas luvassa varmasti jännittävä peli kun saadaan pohjoisesta vieraaksi ONS Tapiolaan. ONS on nuori ja energinen joukkue jota vastaan mitään ei saa ilmaiseksi. Voitokkaan viime kierroksen pelannut vierasjoukkue tulee varmasti hyvällä sykkeellä ja itseluottamuksella peliin. Kiinnostavaa tietenkin myös saada pelata paria ex-honkalaista vastaan kotinurmella.”

”Meillä peliin valmistautuminen viikolla mennyt normaaliin tapaan ja treenaaminen viikolla on ollut hyvää. Uskon että kun luotamme omaan tekemiseen ja pelaamme peruspeliämme pisteet jäävät Espooseen. Helppoa peliä ei silti ole tiedossa sillä ONS altavastaajana tottunut taistelemaan pisteistä loppuun asti.”

Emma Koiviston paluu Yhdysvailtoihin lähenee. Aika Suomessa on kulunut nopeasti, mutta ajatukset ovat kuitenkin tiukasti sunnuntain ottelussa:

”Sunnuntaina on luvassa minun toiseksi viimeinen peli Hongan paidassa tällä kaudella. 2 ja puol kuukautta vierähti ihan älyttömän nopeasti ja tuntuu, että en ole vielä valmis jättämään Honkaa. Päästiimpähän me just liigan kärkeenkin. Kaiken kaikkiaan olen viihtynyt hyvin Hongan mukana ja olen ollut tyytyväinen valintaani pelata tässä porukassa tämänkin kesän.”

”Nyt sunnuntaina kohtaamme siis ONSin, joka on pelannut hyvin viime aikoina ja mielestäni heidän sijoituksensa sarjassa ei vastaa heidän potentiaaliaan. Meillä ei ole mitään syytä aliarvioida heitä ja meidän täytyy onnistua omassa pelissämme saadaksemme kolme pistettä kotiin. Viime aikoina meillä on ollut jostain syystä vaikeuksia tauon jälkeen toisen puoliajan aluissa ja varsinkin peli JyPKiä vastaan osoitti että 2-0 johto tauolle mentäessä ei vielä lupaa mitään.”

”Kaikki siis sunnuntaina paikalle Tapiolaan klo 13 kannustamaan meidät voittoon sillä ONS varmasti pistää meidät koville ja meidän pitää skarpata jotta pidämme tasomme koko 90 minuuttia. Suomen sääkin alkaa jo pikku hiljaa muuttumaan parempaan päin kun on tiedossa, että minä olen lähdössä takaisin Jenkkeihin, joten katseluolosuhteetkin pitäisi olla kohdillaan.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – ONS pelataan Tapiolan urheilupuiston nurmella sunnuntaina 17.7. kello 13:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Otteluraportti

FC Honga nappasi puhtaan 6-0 kotivoiton ONS:stä sunnuntaina. Espoolaiset karkasivat jo avausjakson aikana 4-0 johtoon ja iskivät toisella jaksolla vielä kaksi lisäosumaa. Voiton myötä Honka palasi sarjajohtoon kahden pisteen erolla TPS:n lauantaina kaataneeseen PK-35 Vantaaseen.

Naisten Liiga 16.7. Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – ONS 6-0 (4-0)

9. 1-0 Ella-Rosa Huusko (Milla Punsar)
17. 2-0 Huusko (Linda Nyman)
18. 3-0 Punsar (Marianna Tolvanen)
26. 4-0 Henni Malinen (Huusko)
48. 5-0 Malinen (Nyman)
90+2. 6-0 Nyman (Emilia Iskanius)

Yleisöä: 178

Milla Punsar ohittaa Nea Romppaisen ja syöttää Hongan avausmaalin.

Milla Punsar ohittaa Nea Romppaisen ja syöttää Hongan avausmaalin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta mollivoittoisesti sillä, joukkueen läpi kauden vahvasti pelanneen puolustuksen vakiokasvoihin kuulunut Anna Vlasoff loukkasi jalkansa puolustutilanteessa reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Vlasoff kannettiin paareilla kentän laidalle, eikä hän pystynyt jatkamaan peliä.

Vlasoffin loukkaantuminen ei kuitenkaan tuntunut espoolaisten peliä järkyttäneen, sillä kotijoukkue siirtyi johtoon vain pari minuuttia huoltotauon jälkeen. Milla Punsar eteni vasenta laitaa, ajoi kohti päätyä ja ohitti matkalla pari puolustajaa ja maalivahti Nea Romppaisen. Syöttö maalin eteen löysi vapaana olleen Ella-Rosa Huuskon, joka liukui pallon maaliin lähietäisyydeltä.

Ella-Rosa Huusko puskee päivän toisensa Roosa Immosen estelyistä huolimatta.

Ella-Rosa Huusko puskee päivän toisensa Roosa Immosen estelyistä huolimatta.

Sama nimi kirjattiin pöytäkirjaan uudelleen vajaan parinkymmenen peliminuutin jälkeen. Linda Nymanin vapaapotku kiertyi maalivahdinalueen kulmalle, josta korkeimmalle noussut Huusko puski pallon takanurkkaan. Maali oli Huuskon kauden seitsemäs Naisten Liigassa.

Lisäosumia ei tarvinnut odottaa kuin minuutti. Marianna Tolvanen eteni vauhdilla oikeaa laitaa pitkin ja pelasi päädystä takaviistoon Huuskolle. Hattutemppu jäi tällä kertaa tekemättä sillä voimakas laukaus kimposi takatolpasta takaisin pelikentälle, josta Tolvanen kaivoi sen uudelleen joukkueelleen. Tällä kertaa syöttö lähti kohti etunurkkaa, josta Punsar jatkoi pelivälineen maaliin.

Kaisa Ranki korvasi ottelun alussa loukkaantuneen Anna Vlasoffin. Tässä taakse ovat jääneet Iida Ruuskanen ja Heini Toivonen.

Kaisa Ranki korvasi ottelun alussa loukkaantuneen Anna Vlasoffin. Tässä taakse ovat jääneet Iida Ruuskanen ja Heini Toivonen.

Hongan neljäskin osuma syntyi ennen kuin peli ehti vanheta puolta tuntia. Henni Malinen toi pallon omalta kenttäpuoliskolta ylös, käytti sitä puolen kentän kohdalla Huuskolla, ja jatkoi matkaa kohti ONS:n kenttä päätyä. Hieman ennen rangaistusalueen rajaa Malinen leikkasi nopeasti laidalta keskelle ja ampui komean laukauksen takanurkkaan yli voimattoman Romppaisen.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet suorittivat vaihtoja, mutta pelin kuva ei juuri muuttunut. ONS pääsi muutamaan otteeseen toisellakin jaksolla hyökkäämään, mutta suuremmilta vaaratilanteilta Hongan kenttäpäädyssä vältyttiin.

Henni Malinen ehti ensimmäisenä Linda Nymanin rangaistuspotkun jatkopalloon.

Henni Malinen ehti ensimmäisenä Linda Nymanin rangaistuspotkun jatkopalloon.

Honka puolestaan lisäsi johtoaan heti tauon jälkeen. Milla Punsar ajoi sisään rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin. Seurauksena rangaistuspotku, jota ampumaan asettui Linda Nyman. Nea Romppainen ONS:n maalilla torjui vedon mainiosti, mutta ensimmäisenä irtopalloon ehti Henni Malinen, joka siirsi päivän toisen osumansa suoraan torjunnasta verkkoon.

Viimeistä osumaa saatiikin odottaa lisäajalle. Pitkän rauhallisen hyökkäyksen jälkeen Punsar pelasi pallon päädystä Emilia Iskaniukselle, joka puolestaan jatkoi takaviistoon rangaistusalueen rajalla odottaneelle Nymanille. Linda paikkasi aiemmin epäonnistuneen rangaistuspotkunsa ampumalla komean vedon maalin vasempaan nurkkaan.

Honka otti siis toisessa peräkkäisessä kotiottelussaan voiton lukemin 6-0. Samalla joukkueen alkukaudesta hieman takellellut tehokkuus maalinteossa on saanut piristystä. Espoolaiset ovat iskeneet yhteensä 18 maalia viimeisessä neljässä pelissään.

Ensi lauantaina Hongan vieraaksi matkustaa Pallokissat, joka on toistaiseksi kiinni viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa.

Kommentit

Kahden maalin naiset, Ella-Rosa Huusko ja Henni Malinen haastattelussa ottelun jälkeen:

Kooste

Maalikooste ottelusta:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - ONS 6-0, Naisten Liiga

Kokoonpanot

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff (7. Kaisa Ranki), Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen (59. Emilia Iskanius) ; Henni Malinen, Milla Punsar, Marianna Tolvanen (78. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Vera Saastamoinen, Sini Vehviläinen, Krista Hakala

ONS:

Nea Romppainen; Fanni Pietikäinen, Satu Rousti, Janina Kuoksa (46. Onna Ketola), Iida Nurmos (46. Jenna Vääräniemi), Ida Ruuskanen, Heini Toivonen (65. Sini Toivonen), Emma Peuhkurinen, Anni Miettunen, Aada Törrönen, Roosa Immonen
vaihdossa: Aura Autio, Aino Kela