Naisten Liiga 2017: FC Honka – Ilves

FC Honka 3 - 2 Ilves
06 touko 2017 - 14:00Tapiolan Urheilupuisto TN

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

FC Honka kohtaa kauden kolmannessa kotiottelussaan Ilveksen. Joukkueiden kauden avaus on ollut hieman toisistaan poikkeava, mutta odotettavissa on tasainen kamppailu sillä keskinäiset ottelut ovat viime kausina olleet tiukkoja.

Viime kaudella Åland United tiputti Ilveksen maalieron turvin ylemmästä loppusarjasta ja sama taistelu paikasta auringossa on jatkunut myös tänä vuonna. Joukkue on neljällä pisteellä seitsemäntenä pisteen päässä kuudentena olevasta Pallokissoista.
Nuo pisteet ovat tulleet voitolla Onssista sekä tasapelistä juuri Pallokissojen kanssa. Tuossa ottelussa Roosa Ärväs iski pisteen tuovan maalin kolmannella yliaikaminuutilla. Viime kierroksella joutuivat tamperelaiset taipumaan Vantaalla numeroin 3-1. Ilveksen seitsemästä maalista kolme on viimeistellyt Heidi Kollasen ja Emmaliina Tulkin jalanjälkiä seuraava Tuulia Mikkola. Kuopiosta saapunut Roosa Ärväs on osunut kahdesti ja kerran ovat onnistuneet Maaria Roth ja debyyttikauttaan pelaava Pipsa Saarilahti. Joukkueen vahvuudesta löytyy myös FC Honkaa viime kaudella edustanut Sara Kattainen.
FC Honka on aloittanut tämän kauden viime vuotista tuloksekkaammin. Joukkue on kärsinyt tappion vain PK-35 Vantaalla, mutta on voittanut muut vastustajansa. Taipumaan ovat joutuneet Åland United, HJK sekä sarjatulokkaat JyPK ja GBK, joka kaatui viime kierroksella puhtaasti 4-0. Hongan kahdeksasta maalista on ainoastaan Sini Vehviläinen osunut kahdesti. Vastustajan tekemän oman maalin lisäksi ovat maaliverkkoja heiluttaneet Anna Auvinen, Linda Nyman, Ella-Rosa Huusko, Milla Punsar sekä debyyttimaalinsa viime kierroksella tehnyt Henna Tenkanen.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat olleet selvästi Hongan dominanssia. Espoolaiset ovat napanneet täyden potin 18 kertaa ja kerran on pisteet tasattu sekä kerran on Ilves voittanut. Tuo tapahtui lokakuussa 2015, kun tuolloinen hopeajoukkue Ilves voitti toiseksi viimeisen kierroksen kotiottelunsa 1-0. Viime kauden ottelut olivat historiasta huolimatta tasaisia. Honka voitti Tampereella 1-0 ja kotonaan 2-1.
Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 66-13.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo odottaa mielenkiinnolla uusiutuneen tamperelaisryhmän kohtaamista:

”Harjoitusviikko on mennyt hyvin ja olemme mielestäni taas tehneet tehokkaasti töitä tullaksemme yhä paremmiksi. Edellisviikoilla vierasreissuilla pääsimme pelaamaan hyvin erilaisilla tekonurmilla. Kausi alkoi jo 1,5 kuukautta sitten ja olemme pelanneet vasta kaksi kotipeliä, joten on hienoa päästä pelaamaan pitkästä aikaa  kotikentällä. Hyvin huollettu Tapiolna tekonurmi sopii meille mainiosti.”

”Ilves on kokenut muutoksia viime kaudesta, ja niiden vaikutus nähdään huomenna tarkemmin. Tampereella ymmärtääkseni junnuputki on hyvin johdonmukainen, joten varmasti sieltä tulee ilvesläinen joukkue vastaan. Me lähdemme omaan tyylimme pelaamaan omilla vahvuuksillamme.”

Urallaan myös Ilvestä edustanut Honka-vahti Paula Myllyoja ennakoi ottelua seuraavasti:

”Ilves on vanha kotiseurani, mutta nyt ryhmä vaihtunut lähes täysin niistä vuosista. Ilveksen onneksi siellä on taustalla jatkanut paljon samoja henkilöitä, jotka luovat Tampereelle yhden liigan parhaista taustajoukoista. Tampereella oli helppo olla pelaaja. Ilveksen avauksessa ja nuorten maajoukkueissa näkyy Tamperelaisten hyvä työ tyttöjen junnujevalmennuksessa.”

”Odotan energistä ja taistelutahtoista Ilvestä. Ottelusta tulee varmasti tapahtumarikas ja viihdyttävä, jos viimevuosien otteluihin on uskominen.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – Pallokissat pelataan lauantaina 6.5. kello 14:00 alkaen Tapiolan Urheilupuistossa. Otteluun on vapaa pääsy.

Otteluraportti

FC Honka taisteli 3-2 voiton Ilveksestä aurinkoisessa Tapiolan Urheilupuistossa. Kotijoukkue näytti jo karanneen selvään voittoon Linda Nymanin vapaapotkuosuman ja Henni Malisen kahden maalin avulla. Tamperelaiset heräsivät toisen jakson puolivälissä peliin mukaan ja tulivat lopulta maalin päähän Rosa-Tuulia Mikkolan maaleilla.

Naisten Liiga 6.5.2017 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – Ilves 3-2 (1-0)

44. 1-0 Linda Nyman
49. 2-0 Henni Malinen (Ella-Rosa Huusko)
58. 3-0 Malinen (Kaisa Ranki)
66. 3-1 Rosa-Tuulia Mikkola
72. 3-2 Mikkola

Yleisöä: 138

34461793926_57a0d10973_o

Henna Tenkanen oli mukana kahdessa Hongan maalissa ja hankki rangaistuspotkun. Nea Lehtola yrittää estellä.

Ottelu lähti vauhdilla käyntiin ja ensimmäinen vartti mentiin lähes päästä päähän ja tilanteet vaihtelivat useasti. Todella laadukkaat maalipaikat olivat kuitenkin kortilla. Lähimmäksi pääsi Hongan kapteeni Anna Auvinen, joka puski kulmapotkusta korkean pallon kohti takanurkkaa. Valppaana ollut vieraiden tolppapelaaja esti avausmaalin syntymisen.

Honka sai avausjakson loppua kohti enemmän otetta pelistä. Henni Malinen vapautettiin pariin otteeseen vasemmalta laidalta linjan taakse. Ensimmäisen peitti hyvällä vastaantulollaan Ilveksen maalivahti Annika Laihanen, jälkimmäisen, Henna Tenkasen syötön, katkoi puolustaja Emmi Ristimäki.

Kuparinen rikkoutui vain hetkeä ennen taukovihellusta. Kotijoukkue sai vapaapotkun noin 35 metrin päästä Ilveksen maalista läheltä kentän vasenta reunaa. Linda Nyman lähetti voimakkaasti sisään kiertyvän pallon joka putosi rangaistuspilkun ja maalivahdin alueen väliin. Palloa tavoitelleista Ella-Rosa Huuskosta ja maalivahti Laihasesta ei kumpikaan ei keskitykseen ehtinyt, vaan pallo painui läpi pelaajaryhmän suoraan verkon perukoille. Taukomakkarat syötiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Vaikka Ilves pääsi toisen jakson pelaamaan vuorostaan myötätuulessa, eivät kenttäasetelmat juuri muuttuneet pelin jatkuessa. Espoolaiset iskivät reilun kymmenen minuutin sisään kaksi maalia ja molemmista vastasi Henni Malinen. Malisen liigakauden avausosuma tuli nopean Honka-hyökkäyksen päätteesi. Linda Nyman katkoi Ilveksen hyökkäyksen keskialueella pelasi pallon oikeaan laitaan Henna Tenkaselle. Henna ohitti yhden tamperelaisen ja jatkoi pallon laitaan juoksun tehneelle Ella-Rosa Huuskolle. Ella toi pallon sisään rangaistusalueelle ja antoi kovan matalan keskityksen takatolpalle josta Henni liukui pallon maaliin.

34461793196_024ae8e0b6_o

Henni Malinen liukuu Hongan päivän ensimmäisensä maalin edestä sisään. Maalivahti Annika Laihanen ja puolustaja Emmi Ristimäki eivät ehdi estämään.

Malisen toinen maali oli lähes kopio edellisestä. Tällä kertaa pallon toi ylös oikeaa laitaa Kaisa Ranki, joka pelattuaan seinän Tenkasen kanssa ajoi lähes päätyrajalle asti. Tarkka syöttö löysi maalin edestä Malisen, jolla tällä kertaa oli aikaa ottaa ensimmäisellä kosketuksella pallo haltuun ja sijoittaa se toisella ohi Laihasen.

Kolmas osuma taisi tuoda kotijoukkueelle liiallista hyvänolon tunnetta, sillä pelin ote alkoi kääntymään vierailijoille. Reilun tunnin jälkeen nähtiinkin espoolaisten kannalta synkkä reilu viisiminuuttinen. Ensin Rosa-Tuulia Mikkola iski tamperelaisten avausmaalin upealla laukauksella rangaistusalueen kulmalta Honka-maalin oikeaan nurkkaan.

34372389391_2dc8bafbd1_o

Annika Laihanen torjuu Linda Nymanin rangaistuspotkun.

Pari minuuttia kavennuksen jälkeen tapahtui toisessa kenttäpäädyssä. Henna Tenkanen hassutti Ilves-puolustajan rangaistusalueen sisällä ja hänet kaadettiin. Tuomittua rangaistuspotkua asettui ampumaan avausmaalin tehnyt Nyman. Vierailijoiden maalivahti Laihanen venyi kuitenkin hienoon torjuntaan ja piti Ilveksen mukana pelissä.

Tamperelaiset pääsivät maalin päähän kulmapotkun jälkeen. Takatolpalle annettu sisäänpäin kiertyvä pallo puskettiin täysin vapaaksi maalin eteen jääneelle Mikkolalle, joka jatkoi päällään jo kauden viidennen liigaosumansa.

34372388421_a6b4e69ed5_o

Rosa-Tuulia Mikkola tuo Ilveksen lähietäisyydeltä jo maalin päähän

Maalin jälkeen pelin painopiste pysyi edelleen Hongan kenttäpuoliskolla. Puolustuslinja Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso ja Kaisa Ranki piti kuitenkin vierailijoiden maalipaikat vähäisinä. Loput tilanteet hoiti Honka-vahti Paula Myllyoja.

Jo selvältä vaikuttanut kotivoitto muuttui siis lopulta tiukaksi taisteluksi. Kotijoukkue pääsi kuitenkin loppua kohti takaisin omaan pelirytmiinsä ja sai minuutit kulutettua kellosta edukseen. Näin kolme liigapistettä jäivät Espooseen.

Kommentit

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kiitteli pelaajiaan päivän suorituksesta:
”Loistava ilma ja loistava Tapiolan yleisö. Mikä sen hauskempaa kuin pelata jalkapalloa. Ilves lähti hyvin liikkeelle ja taisivat saada muutaman laukauksenkin heti alkuun. Peli aaltoili aika paljon puolin ja toisin. Meillä meni hetki mukautuessa oman pelin osaltamme. Hienosti pelaajat omaksuivat päivän juonen ja alkoivat suoriutua yhä paremmin pelin edetessä. Pystyimme hiljalleen hyvin rakentamaan myös tilanteita tai tilanteenpuolikkaita. Toisen jakson alun aloitimme mielestämme hyvin ja pallollinen peli oli selkeämpää ja rauhallisempaa, samoin puolustuspelin roolit. Maaleja tuli toisella puolikkaalla neljä, joten varmasti oli viihdyttävää ja jännittävää yleisöllekin. Pelaajilta taas hieno osoitus taitavasta suoriutumisesta, että tiukassa paikassa 3-2 tilanteessa tekivät tunnollisesti ja järkevästi töitä sen eteen, että saamme voiton.”

Kaksi maalia iskeneen Henni Malisen, ja Hongan viimeisen alustaneen Kaisa Rankin mietteet pelin jälkeen:

Kokoonpanot

Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Suvi Kärkkäinen (88. Emilia Iskanius); Henni Malinen, Milla Punsar, Henna Tenkanen; Ella-Rosa Huusko (65. Sini Vehviläinen)
vaihdossa: Aino Nurmi, Maija Välimaa, Krista Hakala, Pauliina Nuora, Patricia Träsk

Ilves:
Annika Laihanen; Julie Forss, Emmi Ristimäki, Sara Kattainen, Roosa Ärväs, Maaria Roth (67. Roosa Tuominen), Eini Vesaniemi, Rosa-Tuulia Mikkola, Sanni Ojanen, Nea Lehtola (71. Jade Bergius), Nea Nyrhinen (67. Johanna Salmijärvi)
vaihdossa: Sara Inget, Sini Lauermaa, Anniina Pohjoismäki, Heidi Rannikko

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - Ilves 3-2, Naisten Liiga