Naisten Liiga 2017: FC Honka – GBK

FC Honka 6 - 0 GBK
01 heinä 2017 - 14:00Tapiolan Urheilupuisto N

Ennakko

Raportti

Otteluennakko

FC Honka kohtaa naisten liigan 14. sarjakierroksella GBK:n Tapiolan Urheilupuiston nurmella.

Vaikka GBK on sarjajumbona ja ottelut ovat sujuneet vaihtelevasti, on joukkueella ollut useita hyviä pelejä. Pisteensä se on ottanut voitolla JyPK:sta sekä viime kierroksella tasapelillä Åland Unitedista Monica Hagströmin tasoitettua loppuminuuteilla liigan debyyttimaalillaan. Hän oli samalla Naisten Liigan historian maalintekijä numero 501, sillä viidensadan rajapyykin ehti rikkomaan Åland Unitedin Sarah Burn debyyttimaalillaan 24 minuuttia aiemmin.

Joukkueen parhaat maalintekijät ovat kahdesti osuneet Josefine Kangasniemi ja Grace Ogunbajo (ent. Adisa).

GBK pelasi liigaa ensimmäisen kerran vuonna 2013. Tuosta ryhmästä ovat nykyisessä joukkueessa mukana Alisa Jaakonaho ja Rebecca Rasmus. Aikaisempien vuosien liigakokomusta joukkueessa omaavat myös Kokkola F10:ssä pelanneet Soo Adekwagh, Sofia Matikainen, Veera Vääräkoski ja Rosa Herreros, joka pelasi yhden kauden myös Merilappi Unitedissa. Lisäksi maalivahti Ellen Ahlström on pelannut Åland Unitedissa, Marianna Erkkilä Ilveksessä ja FC Unitedissa sekä Grace Ogunbajo Nice Futiksessa ja KPV:ssä.

FC Honka on nyt ottanut kolmen voitottoman ottelun jälkeen voitot PK-35 Vantaasta, HJK:sta ja viimeksi JyPK:sta, joka kaatui Marianna Tolvasen viime hetken maalilla 3-2.

Espoolaisten kaksi ensimmäistä maalia tuossa ottelussa tekivät Ella-Rosa Huusko ja Henni Malinen, joka nousi samalla jakamaan Hongan sisäisen maalipörssin kärkipaikan Sini Vehviläinen kanssa neljällä osumalla. Ella-Rosa Huuskolla on kolme maalia ja kaksi kertaa verkkoja ovat heilauttaneet Linda Nyman, Anna Auvinen ja Milla Punsar.

Hongan joukkueesta Linda Nyman edusti vuonna 2013 vielä GBK:ta tehden myös debyyttimaalinsa silloin. Hän siirtyi seuraavaksi vuodeksi Honkaan, jossa on pelannut siitä lähtien.

FC Hongan Patricia Träsk on tällä hetkellä lainassa GBK:ssa, mutta hän ei pelaa lauantain ottelussa.

Kotijoukkueesta loukkaantuneena puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilaat Katja Hakala ja Milla Punsar

FC Honka ja GBK ovat kohdanneet Naisten Liigassa kolmesti ja Honka on voittanut yhtä monta kertaa yhteismaalein 12-2. Kevään ottelu Kokkolassa päättyi espoolaisille 4-0.

Kokkolasta lähtöisin oleva Janni Laakso odottaa paluuta Tapiolan nurmikentälle innolla:

”Hienoa saada oma ”vihollinen” tällä kertaa Tapiolaan taistelemaan pisteistä. Tunnetustikkin Kokkolassa vallitsee jännitettä kahden seuran välillä ja minä satun olemaan juuri tämän toisen seuran (KPV) kasvatti, joten GBK:ta vastaan on pelattu useampikin vauhdikas ottelu. GBK tulee varmasti nälkäisenä joukkueena, mutta luotan meidän omaan tekemiseen ja sitä kautta myös hyvään lopputulokseen. Lisämaustetta lauantain otteluun tuo se, että pääsemme vihdoin pelaamaan Tapiolan ykköskentälle eli nurtsille! Tulkaahan kaikki kannustamaan Honka voittoon! ;)”

Jannin ja Linda Nymanin mietteet videomuodossa:

Naisten Liigan ottelu FC Honka – GBK pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 1.7. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

 

Otteluraportti

FC Honka otti voittokkaan paluun kotinurmelleen kaadettuaan GBK:n selvälukuisesti lauantaina. Espoolaisryhmä iski kuusi maalia vieraiden verkkoon ja laadukkaita paikkoja olisi ollut tehdä vielä toinen mokoma. Hongasta maalinteossa onnistuivat Emma Koivisto, Ella-Rosa Huusko, Anna Auvinen, Anna Vlasoff sekä kahdesti osunut Sini Vehviläinen.

Naisten Liiga 1.7. Tapiolan Urheilupuisto, nurmi

FC Honka – GBK 6-0 (3-0)

2. 1-0 Sini Vehviläinen rp.
11. 2-0 Vehviläinen (Henni Malinen)
45+1. 3-0 Emma Koivisto (Linda Nyman)
52. 4-0 Ella-Rosa Huusko (Henna Tenkanen)
61. 5-0 Anna Auvinen (Nyman)
63. 6-0 Anna Vlasoff (Malinen)

Yleisöä: 136

35496192392_e951f29b7a_o

Sini Vehviläinen ohjaa liigauran 80. maalinsa taitavasti suoraan ilmasta.

Ottelu sai salama-alun, kun Hongan ensimmäinen hyökkäys päätyi kulmapotkuksi vain sekunteja avausvihellyksen jälkeen. Linda Nymanin kulma tavoitti Emma Koiviston pään ja Koiviston pusku vuorostaan kotijoukkueen puolustajan käsivarren. Pallo pilkulle kun vain reilu minuutti ottelua oli pelattu. Rangaistuspotkua ampumaan asettui Hongan maalipörssiä johtava Sini Vehviläinen, eikä hyvässä vireessa oleva hyökkääjä tehtävässään epäröinyt vaan upotti kauden viidennen maalinsa varmasti oikeaan alanurkkaan.

Vehviläisen kauden kuudetta, ja liigauran kahdeksattakymmenettä, ei tarvinnut odottaa kuin vajaa kymmenen minuuttia. Henni Malinen toi pallon keskustaa pitkin ylös ja käytti pelivälinettä Ella-Rosa Huuskolla. Saatuaan pallon takaisin jalkaansa rangaistusalueen rajalla nosti Malinen pienellä ”chipillä” pallon seisovan kokkolalaispuolustuksen taakse hiipineelle Vehviläiselle. Sinin vasemman jalan tarkka sijoitus suoraan ilmasta painui maalin vasempaan alanurkkaan.

Linda Nymanin erikoistilanteet tuottivat harmia vierailijoille. GBK:n Henna Sillanpää yrittää ehtiä peittämään ja Lotta Niemelä seuraa taaempana

Linda Nymanin erikoistilanteet tuottivat harmia vierailijoille. GBK:n Henna Sillanpää yrittää ehtiä peittämään ja Lotta Niemelä seuraa taaempana.

Kotijoukkueen johtoasema oli kasvaa noin kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen. Linda Nymanin kulmapotkun jälkeen pääsivät Huusko, Emma Koivisto ja Anna Auvinen kukin yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Tällä kertaa vieraiden puolustus ja maalivahti Ada Widjeskog ehtivät peittämään vedot.

Avausjakson keskivaiheilla oli vierailijoilta alkua vahvempi esitys. Reilun parinkymmenen peliminuutin jälkeen pääsi ensin Rosa Herreros kääntymään ja laukomaan Hongan alueen sisällä. Veto nousi kuitenkin selvästi yli maalin. Vielä vaarallisempaan paikkaan pääsi kapteeni Rebecca Rasmus, jonka vedon ehti Hongan puolustus vain vaivoin peittämään.

Jakson loppu oli taas Hongan hallintaa. Johto kasvoi kolmeen maaliin aivan jakson loppuhetkillä. Alkuminuuttien kombinaatio toistui, kun Nymanin antama kulmapotku löysi Koiviston pään maalinedusruuhkasta. Tällä kertaa ei vieraiden raajoja väliin ehtinyt, vaan Koiviston pusku painui maaliin asti. Taukovihellys soi heti maalin jälkeen ja joukkueet poistuivat koppeihinsa espoolaisten kolmen maalin johtoasemassa.

35277886460_f02f4fe93d_o

Ella-Rosa Huusko puskee Ada Widjeskogin ja Hanna Vainionpään harmiksi Hongan neljännen.

Toinen jakso oli avauspuolikasta ehkä vieläkin selkeämpää Hongan hallintaa. Kokkolalaiset eivät juurikaan Hongan maalia hätyytelleet vaan peliä pyöritettiin vierailijoiden kenttäpuoliskolla.

Hongan neljäs osuma syntyi reilun viiden minuutin pelin jälkeen pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Espoolaiset kierrättivät palloa rauhallisesti alakerran kautta ja hakivat sopivaa murtautumishetkeä. Lopulta tauolla sisään tullut Emilia Iskanius vapautti Henni Malisen vasemmalla laidalla. Malinen toi pallon laidalta sisään ja pelasi sen toista laitaa ylös nousseelle Henna Tenkaselle. Tenkasen vedon pystyi vielä Widjeskog torjumaan, mutta paluupallo päätyi suoraan Ella-Rosa Huuskon päähän. Huuskolla oli helppo työ puskea pallo tyhjään maaliin.

Reilun tunnin kohdalla onnistui kotijoukke jälleen erikoistilanteesta. Linda Nyman antoi vapaapotkun noin 35 metristä läheltä sivurajaa. Sisäänpäin kiertyvä pallo putosi vaarallisesti maalin edustalle, josta Anna Auvinen ohjasi pelivälineen taitavasti ohi Widjeskogin.

34856077993_0aa607b97b_o

Perjantaina syntymäpäiväänsä juhlineen Anna Vlasoffin kauden avausosuma painuu verkkoon Veera Vääräkosken edestä.

Illan viimeinen maali nähtiin vain pari minuuttia myöhemmin. Hyvän syöttökombinaation jälkeen Henni Malinen pelattiin vapaaksi GBK:n kenttäpäätyyn. Malisen keskitys päätyi Widjeskogin käsien kautta puolustajan tontiltaan ylös nousseelle Anna Vlasoffille joka ehti ottaa pallon haltuunsa ja laukoa lähietäisyydeltä kauden avausosumansa.

Viimeisen puolituntisen aikana ei siis lisäosumia enää nähty. Paikkoja kotijoukkueella kuitenkin oli. Lähimmäksi pääsi Emilia Iskanius joka ohjasi Marianna Tolvasen syötön tolppaan. Myös Nymanilla ja loukkaantumisen jälkeen paluun kentälle tehnellä Milla Punsarilla oli paikkansa kaunistella loppunumeroita.

Hongan kauden kymmenes voitto ja seitsemäs nollapeli oli samalla selvälukuisin liigavoitto sitten heinäkuun 2015, jolloin jolloin NiceFutis kaatui Tapiolassa lukemin 7-1.

Kommentit

Vahvasti keskikentällä läpi kauden taistelleen Saara Lappalaisen ja ensimmäiset minuuttinsa sitten toukokuun alun pelanneen Milla Punsarin mietteet ottelun tauottua:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - GBK 6-0, Naisten Liiga

Kokoonpanot

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen (46. Emilia Iskanius var. 59); Henni Malinen, Sini Vehviläinen, Henna Tenkanen (71. Milla Punsar) ; Ella-Rosa Huusko (57. Marianna Tolvanen)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Maija Välimaa, Suvi Kärkkäinen, Kaisa Ranki

GBK

Ada Widjeskog; Monica Hagström, Henna Sillanpää, Rosa Maria Herreros Ossorio, Soo Adekwagh, Hanna Vainionpää (71. Lotta Niemelä), Alisa Jaakonaho (61. Veera Vääräkoski var. 87), Marianna Erkkilä var. 67, Rebecca Rasmus, Alexandra Olusanya (46. Josefine Kangasniemi), Grace Ogunbajo